Το Ανώτατο συνέστησε Επιτροπή Παρακολούθησης Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς

To Aνώτατο Δικαστήριο προχώρησε σε σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα ακόλουθα:

"Το Ανώτατο Δικαστήριο στην τελευταία συνεδρίαση του έχει αποφασίσει τη σύσταση Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης Δεοντολογίας και Συμπεριφοράς η οποία αποτελείται από ένα Δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τρεις Προέδρους Επαρχιακών Δικαστηρίων, οι οποίοι έχουν τύχει σχετικής εκπαίδευσης και ένα Δικαστή του Διοικητικού Δικαστηρίου. Καθήκον της Επιτροπής είναι να παρακολουθεί τις εξελίξεις διεθνώς πάνω στα θέματα δικαστικής δεοντολογίας και συμπεριφοράς και να εισηγείται τροποποιήσεις για εκσυγχρονισμό και τυχόν αναγκαίες βελτιώσεις του Οδηγού Δικαστικής Συμπεριφοράς. Ο Οδηγός έχει υιοθετηθεί το 2019 και έχει αναθεωρηθεί μέχρι σήμερα τέσσερις φορές για σκοπούς περαιτέρω βελτίωσης και εμπλουτισμού του. Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής, που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη, έχει συγκληθεί για τις 15 Οκτωβρίου 2020".

Σχόλια

Top Legal Stories

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο