H Νομική Αθηνών προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού διαγωνισμού εικονικής δίκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Νομική Αθηνών προκρίθηκε στους τελικούς γύρους του Ευρωπαϊκού διαγωνισμού εικονικής δίκης ανθρωπίνων δικαιωμάτων ELSA European Human Rights Moot Court Competition 2020-2021.

Η εξαιρετική απόδοση της ομάδας της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στον προκριματικό περιφερειακό γύρο του διαγωνισμού, που έλαβε χώρα στις 6-7 Μαρτίου 2021, της εξασφάλισε τη 9η θέση στους 18 φιναλίστ που προκρίθηκαν από όλους τους προκριματικούς περιφερειακούς γύρους στους τελικούς γύρους του διαγωνισμού. Eπίσης η φοιτήτρια Ειρήνη Βυζιργιαννάκη τιμήθηκε με το βραβείο της καλύτερης αγορήτριας (BestOralist). Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε ψηφιακό περιβάλλον και διοργανώθηκε από την ELSA Πορτογαλίας. Οι τελικοί γύροι του διαγωνισμού θα διεξαχθούν σε ψηφιακό περιβάλλον στις 17-21 Μαΐου 2021.

Η ομάδα αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές Ειρήνη Βυζιργιαννάκη, Φαίδρα Σκλήρη, Φωτούλα Μαντζούνη και Αικατερίνη Ρίππη. Την ομάδα προπόνησε η μεταπτυχιακή φοιτήτρια και πρώην νικήτρια του διαγωνισμού Μυρτώ Σταυρίδη με την βοήθεια του προπτυχιακού φοιτητή Αθανάσιου Χρήστου υπό την ακαδημαϊκή επίβλεψη της αναπληρώτριας καθηγήτριας Μαρίας Γαβουνέλη.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται κάθε χρονιά από τη φοιτητική οργάνωση European Law Students Association (ELSA) σε συνεργασία με το Συμβούλιο της Ευρώπης και ο τελικός γύρος γίνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο. Στο διαγωνισμό συμμετέχουν νομικές σχολές από όλα τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης. (πηγή: law.uoa.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Κατά τόπον αρμοδιότητα των επαρχιακών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις: Τροποποίηση του περί Δικαστηρίων Νόμου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων