Υποχρέωση Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δικηγόρων: Ανακοίνωση του Π.Δ.Σ.

Aνακοίνωση σχετικά με την γενική υποχρέωση συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων , εξέδωσε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα ακόλουθα:

Η υποχρέωση για παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων/σεμιναρίων για το έτος 2022 αρχίζει την 1ην Ιανουαρίου 2022 και ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2022.

Η υποχρέωση αυτή θα υφίσταται για σκοπούς ανανέωσης της άδειας  για το έτος 2023. Συνεπώς μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 θα πρέπει έχουν συμπληρωθεί 12 μονάδες/ώρες εκ των οποίων οι 4 να είναι πιστοποιημένες για την ανανέωση της άδειας.

Εάν έχουν συμπληρωθεί κατά την περίοδο 2020 – 2021 πέραν των 12 μονάδων/ωρών που απαιτούνταν, μέχρι τρεις (3) μονάδες/ώρες μπορούν να μεταφερθούν, και ως εκ τούτου θα προσμετρήσουν για την ανανέωση της άδειας  για το έτος 2023.

Όσοι δεν έχουν συμπληρώσει τις 12 μονάδες/ώρες που απαιτούνταν για την ανανέωση της άδειάς τους για το έτος 2022, δηλαδή κατά την περίοδο 2020 – 2021, θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν την άδειά τους για το 2022. Η υποχρέωση μεταφέρεται για την επόμενη χρονιά, δηλαδή για το 2022 για συμπλήρωση τόσο των μονάδων που απαιτούνται για το έτος όσο και για το προηγούμενο. Να σημειωθεί ότι η μη συμμόρφωση με τη συγκεκριμένη πρόνοια θα έχει ως επακόλουθο την μη έκδοση/ανανέωση της άδειας άσκησης επαγγέλματος για το 2023.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΠΔΣ εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση