Τροποποίηση Κανονισμών ΔΔ και ΔΔΔΠ όσον αφορά στην καταχώριση έφεσης

O  περί της Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2022 τροποποιεί τους περί της Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου (Αρ. 1) Διαδικαστικούς Κανονισμούς (Βασικός Διαδ.Κανονισμός), ως εξής:

Ο Κανονισμός 12 του Βασικού Διαδικαστικού Κανονισμού τροποποιείται με τη διαγραφή της φράσης «καταχωρείται στο αρμόδιο Πρωτοκολλητείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου» και την αντικατάστασή της με τη φράση «καταχωρίζεται στο αρμόδιο Πρωτοκολλητείο του Διοικητικού Δικαστηρίου».

Η νέα διατύπωση:

12.Κάθε έφεση που υποβάλλεται εναντίον απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τηρουμένων των προνοιών του άρθρου 13 του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου Νόμου αρ. 131(Ι)/2015, καταχωρίζεται στο αρμόδιο Πρωτοκολλητείο του Διοικητικού Δικαστηρίου και τίθεται ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως ο ανωτέρω Νόμος ορίζει.

Ο  περί της Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας (Τροποποιητικός) (Αρ. 3) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2022 τροποποιεί τους περί της Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Διαδικαστικούς Κανονισμούς, που στο εξής θα αναφέρονται ως «ο Βασικός Διαδικαστικός Κανονισμός» ως εξής:

Ο Κανονισμός 13 του Βασικού Διαδικαστικού Κανονισμού τροποποιείται με τη διαγραφή της φράσης «καταχωρείται στο αρμόδιο Πρωτοκολλητείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου» και την αντικατάστασή της με τη φράση «καταχωρίζεται στο αρμόδιο Πρωτοκολλητείο του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας».

Η νέα διατύπωση:

13. Κάθε έφεση που υποβάλλεται εναντίον απόφασης του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τηρουμένων των προνοιών του άρθρου 13 του περί της Ίδρυσης και Λειτουργίας του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας Νόμου αρ. 73(Ι)/2018, καταχωρίζεται στο αρμόδιο Πρωτοκολλητείο του Διοικητικού Δικαστηρίου Διεθνούς Προστασίας και τίθεται ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως ο ανωτέρω Νόμος ορίζει.

Οι παραπάνω κανονισμοί τέθηκαν σε ισχύ στις 27.5.2022.

Δείτε τους Κανονισμους εδώ


Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων