Έφυγε από τη ζωή η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου

To βράδυ της 6ης Ιουνίου 2022 η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου άφησε την τελευταία της πνοή στις 8 και 30 το βράδυ, σε ηλικία 68 ετών στο Ιατρικό Κέντρο “Υγεία”, στην Αθήνα, όπου νοσηλευόταν μετά από ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου.

Η Ζέτα Αιμιλιανίδου γεννήθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 1954 στη Λευκωσία. Σπούδασε νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Στη συνέχεια απέκτησε δίπλωμα μάρκετινγκ από το Cyprus Institute of Marketing.

Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο υπηρέτησε από πολλές θέσεις (ανώτερος λειτουργός, πρώτος τελωνειακός λειτουργός, αναπληρώτρια διευθύντρια και διευθύντρια).  Επιπλέον, διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου.

Την περίοδο 2010-2013 ήταν γενική διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Στις 4 Απριλίου 2013 διορίστηκε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2013. Το 2014, κατά τη διάρκεια της θητείας της, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέλαβε Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παρέμεινε στη θέση αυτή και στην Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη 2018. Το 2022, κατά τη διάρκεια της θητείας της, το υπουργείο μετονομάστηκε σε Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέλαβε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Παρέμεινε στη θέση αυτή έως τον θάνατο της στις 6 Ιουνίου 2022.

Ήταν συγγραφέας του βιβλίου "Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στην Κύπρο", το οποίο εκδόθηκε το 1993 που τέθηκε για πρώτη φορά σε ισχύ η περί ΦΠΑ Νομοθεσία στην Κύπρο.

Το Cyprus Legal News εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους της.

Σχόλια

Top Legal Stories

Ανακοίνωση διορισμού 10 Επαρχιακών Δικαστών

Πρόσκληση από τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας για υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος Μίσθωσης Υπηρεσιών Γραμματειακής Υποστήριξης και Κλητήρα για θέματα Ασύλου

Διορισμός 11 νέων Επαρχιακών Δικαστών

Γνωστοποίηση του Διοικητικού Δικαστηρίου για καταστροφή φακέλων

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής