Τεχνικό πρόβλημα i-justice κατά την καταχώριση εγγράφου: Προσθήκη στον Κανονισμό περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης

Ο Κανονισμός 6 του Βασικού Διαδικαστικού Κανονισμού περί Ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης (Ηλεκτρονική Καταχώριση), τροποποιείται με την προσθήκη της ακόλουθης παραγράφου (4), μετά από την παράγραφο (3): 

«(4) Σε περίπτωση που παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα, για το οποίο ικανοποιείται η Αρχιπρωτοκολλητής, και το οποίο εμποδίζει την εμπρόθεσμη επιτυχή καταχώριση εγγράφου, ως προνοείται στον Κανονισμό 16, τούτο θα θεωρείται ότι καταχωρίστηκε εμπρόθεσμα, εάν αποδεικνύεται ότι καταχωρίστηκε ηλεκτρονικά ή επιχειρήθηκε να καταχωριστεί ηλεκτρονικά.».

Mε την τροποποίηση ενσωματωμένη, ο Κανονισμός 6 έχει ως εξής:

(1) Έγγραφο το οποίο καταχωρίστηκε ηλεκτρονικά μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής καταχώρισης δεν θα καταχωρείται με οποιοδήποτε άλλο τρόπο εκτός αν ζητηθεί από το Δικαστήριο ή τον Πρωτοκολλητή ή αν προβλέπεται διαφορετικά στον παρόντα Διαδικαστικό Κανονισμό.

(2) Έγγραφο το οποίο προορίζεται να καταχωριστεί σε υφιστάμενο ηλεκτρονικό φάκελο, θα μπορεί να καταχωριστεί στη φυσική του μορφή, μετά από άδεια του Δικαστηρίου, εάν κριθεί ότι η καταχώρισή του ηλεκτρονικά είναι δυσχερής.

(3) Κατ΄εξαίρεση των παραγράφων (1) και (2), το Ανώτατο Δικαστήριο, με οδηγία που θα εκδίδει, θα καθορίζει τον τρόπο και την περίοδο που θα επιτρέπεται η καταχώριση εγγράφων, σε ηλεκτρονική και/ή φυσική μορφή. Με τον τερματισμό τυχόν δυνατότητας για φυσική καταχώριση, θα τυγχάνουν εφαρμογής οι Κανονισμοί 6(1) και 6(2).

(4) Σε περίπτωση που παρουσιαστεί τεχνικό πρόβλημα στο σύστημα, για το οποίο ικανοποιείται η Αρχιπρωτοκολλητής, και το οποίο εμποδίζει την εμπρόθεσμη επιτυχή καταχώριση εγγράφου, ως προνοείται στον Κανονισμό 16, τούτο θα θεωρείται ότι καταχωρίστηκε εμπρόθεσμα, εάν αποδεικνύεται ότι καταχωρίστηκε ηλεκτρονικά ή επιχειρήθηκε να καταχωριστεί ηλεκτρονικά.

Ακολουθήστε το Cyprus Legal News στο Instagram εδώ

Διαβάστε επίσης: Η Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης και το στοιχείο του Χρόνου

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Αιτιολογημένη γνώμη της Ε.Ε. στην Κύπρο για μη πλήρη μεταφορά της Οδηγίας για την καταπολέμηση μέσω του ποινικού δικαίου της απάτης σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Η Οδηγία (ΕΕ) 2024/1069 για τις στρατηγικές αγωγές προς αποθάρρυνση της συμμετοχής του κοινού