Ένοχος ο κατηγορούμενος για τη φωτιά στον Αρακαπά το 2021 που στοίχισε τη ζωή 4 ανθρώπων

Ένοχο στις κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα «Να θέτει φωτιά σε εσοδείες και φυτείες» (Άρθρο 317 του Ποινικού Κώδικα) και ανάμματος φωτιάς στην ύπαιθρο (Νόμος 220/1988), έκρινε το Κακουργιοδικείο Λεμεσού το κατηγορούμενο πρόσωπο για τη φονική πυρκαγιά της 3ης Ιουλίου 2021, η οποία ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε άλλες περιοχές της ορεινής Λεμεσού και Λάρνακας.

Εξαιτίας της πυρκαγιάς έχασαν τη ζωή τους τέσσερα πρόσωπα στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας, ενώ οι υλικές ζημιές που προκλήθηκαν ανέρχονται στο ποσό των €15.318.798.

Η υπόθεση της Κατηγορούσας Αρχής στηρίχθηκε σε περιστατική μαρτυρία, η οποία κρίθηκε επαρκής από το Δικαστήριο για την καταδίκη του κατηγορουμένου στα προαναφερθέντα αδικήματα.

Η υπόθεση ορίστηκε στις 31 Μαΐου 2023 για αγόρευση προς μετριασμό της ποινής από τον συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η κα Άννα Ματθαίου, Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α'. (πηγή law.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μία (1) θέση Εσωτερικού/ης Νομικού/ης Συμβούλου στο Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Καταδίκη της Κύπρου από το ΕΔΑΔ για υπόθεση καταγγελίας βιασμού 18χρονης από συμμαθητή της

Πρόσληψη ενός (1) εργοδοτούμενου ορισμένου χρόνου στη Νομική Υπηρεσία για σκοπούς της κυπριακής προεδρίας ΕΕ 2026

Τερματισμός υπηρεσιών δικαστή Ντόριας Βαρωσιώτου: Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου

Απολύθηκε η δικαστής Ντ.Βαρωσιώτου που είχε εκδώσει το πόρισμα στη θανατική ανάκριση για την υπόθεση του Θανάση Νικολάου