Η δημοσίευση βιογραφικών σημειωμάτων Αξιωματούχων εξυπηρετεί την αρχή της διαφάνειας - Δήλωση Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Γραπτή δήλωση σχετικά με τη δημοσίευση βιογραφικών σημειωμάτων Αξιωματούχων και/ή μελών Συμβουλίων Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου έκανε η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου-Νικολαΐδου. Η δήλωση έχει ως εξής:

«Αναφορικά με δημοσιεύματα και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ανωτέρω θέμα, θεωρώ χρήσιμο να ενημερώσω το κοινό για τα κάτωθι:

Κάθε πράξη επεξεργασίας πρέπει να στηρίζεται σε κατάλληλη νομική βάση. Η δημοσίευση βιογραφικών σημειωμάτων είναι σύμφωνη με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων όταν προβλέπεται από ειδική νομοθεσία.

Στην απουσία ειδικής νομοθεσίας, επαφίεται στον κάθε Αξιωματούχο και/ή μέλος Συμβουλίου να αξιολογήσει κατά πόσο ενδείκνυται η δημοσίευση του βιογραφικού του σημειώματος.

Ωστόσο, θεωρώ ότι η δημοσίευση των βιογραφικών σημειωμάτων προσώπων που κατέχουν δημόσια αξιώματα εξυπηρετεί την αρχή της διαφάνειας».

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης