Άμεση φυλάκιση 5 μηνών σε οπαδό για ρίψη αναπτήρα στο γήπεδο από το Επ.Δικαστήριο Λευκωσίας

Την ποινή φυλάκισης 5 μηνών για τη ρίψη ενός αναπτήρα σε γήπεδο κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Ομόνοια- ΑΠΟΕΛ επέβαλε σε 23χρονο οπαδό το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. 

Η ανακοίνωση της Νομ.Υπηρεσίας σχετικά με το θέμα αναφέρει:

«Άμεση ποινή φυλάκισης 5 μηνών, μετά από παραδοχή όλων των κατηγοριών εναντίον του, επέβαλε στις 12 Ιουνίου 2023 το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, σε νεαρό πρόσωπο ηλικίας 23 ετών, ο οποίος, κατά τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ στις 15 Φεβρουαρίου 2023, έριξε προς το μέρος του διαιτητή αναπτήρα.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την επομένη από την Αστυνομία και εναντίον του καταχωρίσθηκε ποινική υπόθεση για τα αδικήματα της ρίψης επικίνδυνων αντικειμένων και της επίθεσης που «οφείλεται ή συνδέεται με αγώνα ή εκδήλωση» κατά παράβαση του περί Πρόληψης και Καταστολής της Βίας στους Αθλητικούς χώρους Νόμου, καθώς και για το αδίκημα της κοινής επίθεσης.

Επιπρόσθετα με την άμεση ποινή φυλάκισης των 5 μηνών, το Δικαστήριο εξέδωσε Διάταγμα αποκλεισμού του καταδικασθέντος από αγώνες, ή εκδηλώσεις, ή αθλητικούς χώρους για περίοδο έξι μηνών από την ημέρα αποφυλάκισής του, τόσο σε σχέση με εγχώριους αγώνες και αθλητικούς χώρους όσο και σε σχέση με ποδοσφαιρικούς αγώνες με διεθνή διάσταση.

Στην Απόφασή του το Δικαστήριο, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«[…] Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη όλα τα δεδομένα της παρούσας υπόθεσης, κρίνω ότι πρόκειται για περίπτωση όπου η ανάγκη για επιβολή αποτρεπτικής ποινής δεν μπορεί να υποβαθμιστεί από τις προσωπικές περιστάσεις του κατηγορούμενου και τα ελαφρυντικά στοιχεία του. Άλλωστε, εκεί όπου το δημόσιο συμφέρον επιβάλλει την ανάγκη για αυστηρή και αποτρεπτική αντιμετώπιση του παραβάτη από το Δικαστήριο, οι προσωπικές περιστάσεις ενός κατηγορούμενου δεν αρκούν για να διαφοροποιήσουν την ανάγκη αυτή και υπενθυμίζω συναφώς ότι όσοι βιαιοπραγούν στα γήπεδα δεν πρέπει να αναμένουν την επιείκεια του Δικαστηρίου.» (πηγή law.gov.cy/ φωτό αρχείου)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής