Τελευταίο σεμινάριο πριν την εφαρμογή των νέων Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας από τη Σχολή Δικαστών Κύπρου

Η Σχολή Δικαστών Κύπρου στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης των Δικαστών, διοργάνωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε στις 30 Μαΐου 2023 και ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου, αποτελείτο από τέσσερα επαναλαμβανόμενα μονοήμερα σεμινάρια και αφορούσε όλους τους Δικαστές των Επαρχιακών Δικαστηρίων, των Κακουργιοδικείων, των Οικογενειακών Δικαστηρίων, των Δικαστηρίων Ελέγχου Ενοικιάσεων και των Δικαστηρίων Εργατικών Διαφορών.

Στα συγκεκριμένα σεμινάρια, τα οποία είναι και τα τελευταία πριν την εφαρμογή των νέων Κανονισμών τον Σεπτέμβριο του 2023, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στα Θέματα των Ενδιάμεσων Αιτήσεων, Μαρτυρία Πραγματογνωμόνων, Έξοδα και Συνοπτικός Υπολογισμός Εξόδων. Για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, η Σχολή συνεργάστηκε και πάλι με τον κ. Nic Madge, πρώην Δικαστή και εκπαιδευτή στο Judicial College της Αγγλίας και  της Ουαλίας.

Οι συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε συζήτηση και μελέτη περιπτώσεων, τόσο σε μικρές ομάδες όσο και σε ολομέλεια, ενώ για το Θέμα του Συνοπτικού Υπολογισμού Εξόδων έγινε ζωντανή επίδειξη σε εικονική δίκη. Τον συντονισμό της συζήτησης είχαν αναλάβει Κύπριοι δικαστές – facilitators, οι οποίοι έτυχαν ειδικής εκπαίδευσης.

Αναφορικά με τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας που θα διοργανωθούν το 2024, ο Διευθυντής της Σχολής κ. Γιώργος Ερωτοκρίτου στην εισαγωγική ομιλία του ανέφερε, ότι το περιεχόμενο των επόμενων σεμιναρίων, θα επικεντρώνεται στην επίλυση τυχόν προβλημάτων ή αποριών που ενδεχομένως να προκύψουν κατά την εφαρμογή των νέων Κανονισμών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους νέους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας, εντάσσεται στα πλαίσια χρηματοδότησης της Σχολής Δικαστών από το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. (πηγή pio.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου