Ο περί Εφέσεων (Αναθεωρητική Δικαιοδοσία) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2023

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε τον ακόλουθο περί Εφέσεων (Αναθεωρητική Δικαιοδοσία) Διαδικαστικό Κανονισμό του 2023, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχονται από το Άρθρο 163 του Συντάγματος και τα Άρθρα 9 (3) (στ) και 17 των περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμων του 1964 έως (Αρ. 3) του 2022:

"1. Ο παρών Διαδικαστικός Κανονισμός θα αναφέρεται ως ο περί Εφέσεων (Αναθεωρητική Δικαιοδοσία) Διαδικαστικός Κανονισμός του 2023. 

2. «Εφετείο» σημαίνει το Εφετείο το οποίο καθιδρύεται δυνάμει των περί Απονομής της Δικαιοσύνης (Ποικίλαι Διατάξεις) Νόμων του 1964 έως (Αρ. 3) του 2022. «Κανονισμοί Πολιτικής Δικονομίας» σημαίνει τους Κανονισμούς Πολιτικής Δικονομίας του 2023. 

3. Το Εφετείο κατά την άσκηση της αναθεωρητικής του δικαιοδοσίας θα εφαρμόζει τις πρόνοιες του Μέρους 41 των Κανονισμών Πολιτικής Δικονομίας.

4. (1) Η ειδοποίηση έφεσης επιδίδεται και σε κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο που δεν συμμετείχε στην πρωτόδικη διαδικασία. 

(2) Το πρόσωπο αυτό δύναται να συμμετέχει στη διαδικασία ενώπιον του Εφετείου εφόσον καταθέσει εντός 30 ημερών από την επίδοση σε αυτό της ειδοποίησης έφεσης, το έντυπο δήλωσης πρόθεσης για συμμετοχή, στο συνημμένο έντυπο το οποίο θα του παραδίδεται μαζί με την επίδοση της ειδοποίησης έφεσης. 

(3) Σε περίπτωση που το ενδιαφερόμενο πρόσωπο παραλείψει να καταθέσει συμπληρωμένο το πιο πάνω έντυπο δεν στερείται του δικαιώματος συμμετοχής στη διαδικασία της έφεσης". 

Ο κανονισμός εκδόθηκε την 1η Ιουλίου, 2023 και τίθεται σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, δηλ. στις 3 Ιουλίου 2023.

Δείτε τον Κανονισμό εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Ο περί Δικαστηρίων Νόμος: Όλες οι αλλαγές με τον τροποποιητικό Νόμο 114(Ι)/2023

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής