Ο περί Ποινικού Κώδικα Νόμος κεφ.154: Υπολογισμός Επιτοκίου Αναφοράς σύμφωνα με το άρθρο 314Α

Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ασκώντας τις εξουσίες που της παρέχει το άρθρο 314Α του περί Ποινικού Κώδικα Νόμου, Κεφ. 154, υπολόγισε, σύμφωνα με τις πρόνοιες του εν λόγω άρθρου, το επιτόκιο αναφοράς στο 11,52% για την τριμηνία Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2023. 

Σύμφωνα με το άρθρο, αποτελεί αδίκημα όταν πρόσωπο το οποίο κατά την παροχή οποιουδήποτε δανείου, την παροχή ή την παράταση της προθεσμίας πληρωμής, την ανανέωση ή την προεξόφληση δανείου, λαμβάνει, εισπράττει, χρεώνει, συνομολογεί ή παίρνει για τον εαυτό του ή για τρίτον οικονομικό όφελος ή περιουσιακά ωφελήματα που υπερβαίνουν το επιτόκιο αναφοράς.

Σχόλια

Top Legal Stories

Η προστασία του δικηγορικού απορρήτου στην Κύπρο και στην Ευρώπη

Η άρνηση εθνικού δικαστηρίου να υποβάλει προδικαστικό ερώτημα στο Δικαστήριο πρέπει να είναι πάντοτε αιτιολογημένη (ΔΕΕ)

The VAT-Transfer Fee Nexus: A Critical Analysis of Fiscal Concessions in Cypriot Immovable Property Law

Η Εξέταση των Μαρτύρων στην Ποινική Δίκη. Θεωρητικές και πρακτικές πτυχές

Πρόστιμο 400 ευρώ για το γάβγισμα σκύλου που ενοχλούσε τους γείτονες