Καταγγελία εναντίον ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγγελιών για κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων - Προειδοποίηση της Επ.Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Προειδοποίηση σε γνωστή ηλεκτρονική πλατφόρμα αγγελιών της Κύπρου απηύθυνε το Γραφείο Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 

Η σχετική ανακοίνωση της Επιτρόπου έχει ως εξής:

«Υποβλήθηκε στο Γραφείο μου καταγγελία εναντίον της εταιρείας BAZARAKI BZRK LIMITED το οποίο αφορούσε σε κοινοποίηση προσωπικών δεδομένων.

Ο Καταγγέλλων ανέφερε ότι η Καθ’ ης την καταγγελία έστειλε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) σε όλους τους business clients χρησιμοποιώντας την επιλογή CC αντί του BCC. Με τον τρόπο αυτό οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις (email) ήταν ορατές/δημόσιες σε πέραν των 200 ατόμων που βρίσκονταν σε αυτή την λίστα.

Σε γραπτή μου επικοινωνία με την Καθ’ ης την καταγγελία ζήτησα όπως ενημερωθώ σχετικά με τις θέσεις της επί της καταγγελίας.

Ο δικηγόρος της Καθ’ ης την καταγγελία ανέφερε ότι η Καθ’ ης την καταγγελία απέστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) σε αριθμό πελατών της που κατά τον ουσιώδη χρόνο διατηρούσαν επαγγελματικό λογαριασμό στην Ιστοσελίδα στην κατηγορία 'Business' προς ενημέρωση αναφορικά με επερχόμενες αλλαγές σε υπηρεσίες που τους παρείχε η Καθ’ ης την καταγγελία. Πρόσθεσε ότι το email εστάλη εκ παραδρομής με την χρήση της επιλογής CC και μόλις αντιλήφθηκε το καλόπιστο σφάλμα έλαβε διορθωτικά μέτρα αποστέλλοντας απολογητικό email καλώντας τους παραλήπτες να διαγράψουν το σχετικό email από τα αρχεία τους. Συμπλήρωσε ότι η συνήθης πρακτική της Καθ’ ης την καταγγελία αναφορικά με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε πολλαπλούς παραλήπτες είναι όπως αυτό γίνεται με την χρήση της επιλογής BCC με βάση την καταγεγραμμένη εσωτερική πολιτική της Καθ’ ης την καταγγελία.

Με βάση το άρθρο 4, 5, 6, 24 και 32 του Κανονισμού αποφάσισα όπως απευθύνω Προειδοποίηση προς την Καθ’ ης την καταγγελία όπως στο μέλλον φροντίσει να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό.

Ενημέρωσα σχετικά τον Καταγγέλλοντα».

Για ολόκληρη την απόφαση πατήστε εδώ.

(πηγή dataprotection.gov.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Ο περί Δικαστηρίων Νόμος: Όλες οι αλλαγές με τον τροποποιητικό Νόμο 114(Ι)/2023

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής