Η σύγκρουση των θεμελιωδών δικαιωμάτων με τις θεμελιώδεις ενωσιακές αρχές: Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

Τηλεδιάλεξη με τίτλο "Η σύγκρουση των θεμελιωδών δικαιωμάτων με τις θεμελιώδεις ενωσιακές αρχές: Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης" στις 31 Ιανουαρίου 2024 στις 18.00.

Τα θεμελιώδη δικαιώματα που κατοχυρώνονται από τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της E.E. έρχονται συχνά σε σύγκρουση με άλλες θεμελιώδεις αρχές της ενωσιακής εννόμου τάξεως και ιδίως με την αρχή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κρατών μελών και την πηγάζουσα από αυτή αρχή της αμοιβαίας αναγνώρισης. Η σύγκρουση αυτή είναι ιδιαίτερα εμφανής στον τομέα του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης.

Για το θέμα θα μιλήσει ο Δρ Γιώργος Αναγνωσταράς, Ειδικός Επιστήμονας-Νομικός στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης της Ελλάδος, στην ανοικτή τηλεδιάλεξη με τίτλο " Η σύγκρουση των θεμελιωδών δικαιωμάτων με τις θεμελιώδεις ενωσιακές αρχές: Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης".

Διοργανωτές: Προπτυχιακό Πρόγραμμα (ΒΑ) στη Νομική (εξ αποστάσεως) του Open University of Cyprus - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΑΠΚΥ), Jean Monnet Chair "European Institutions, Rights and Judicial Integration", την οποία κατέχει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ενωσιακού Διοικητικού Δικαίου του ΑΠΚΥ Αλέξανδρος Τσαδήρας.

Σύνδεσμος τηλε-παρακολούθησης: https://tinyurl.com/6d9ynxr7

Πληροφορίες: http://tinyurl.com/3fadpujy

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής