Δίκαιο και Πολιτική

Δίκαιο και Πολιτική: Για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων.

Οι τριάντα εννέα μελέτες αυτού του τόμου συνιστούν έναν καθρέφτη της μορφής που η Ευρώπη έχει περιβληθεί στις μέρες μας, με σκοπό να απαντά, για λογαριασμό των κρατών και των λαών που την απαρτίζουν, στις προκλήσεις που εγείρουν απέναντί της η οικονομία, η πολιτική δράση, ο ανθρώπινος στοχασμός. 

Το δίκαιο και οι θεσμοί του πολιτικού φιλελευθερισμού και του δημοκρατικού πολιτεύματος συνθέτουν την ταυτότητα της Ευρώπης και καθοδηγούν τη δράση της σε όλο το εύρος της δημόσιας και ιδιωτικής ζωής. 

Νομικοί, πολιτικοί επιστήμονες, ιστορικοί και φιλόσοφοι, σαράντα ένας στον αριθμό, εναρμονίστηκαν αυτοβούλως για να προσφέρουν στους αναγνώστες αυτού του τόμου τις μεθοδολογικά και ουσιαστικά εποικοδομητικές προσεγγίσεις τους. 

Ο καθένας και η καθεμία εξ αυτών, με τον δικό τους τρόπο, τιμούν τον συνάδελφό τους, τον ομότιμο σήμερα καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Πέτρο Στάγκο, για την πολύχρονη αφοσίωσή του στα έργα του πανεπιστημιακού δασκάλου, για την προσφορά του ως νομομαθούς και ως διανοούμενου, για την μαχητική και απροϋπόθετη προσήλωσή του στον ευρωπαϊσμό. (εκδόσεις Ευρασία- Δεκ.2023)

Σχόλια

Top Legal Stories

Τέσσερις (4) κενές μόνιμες θέσεις Ανώτερου Λειτουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Πρόστιμο 80.000 ευρώ σε κατάστημα για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές

Λάθος ερμηνεία του Νόμου για την απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από Διοικητικό Δικαστήριο και Εφετείο, διαπίστωσε το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο

Εξάλειψη υποθήκης (άρθρο 35) σύμφωνα με τον περί Μεταβιβάσεως και Υποθηκεύσεως Νόμο του 1965 (9/1965)

Αλλαγές στον Νόμο της Νομικής Αρωγής: Νέος κατάλογος δικηγόρων και θέσπιση ποινικού αδικήματος δικηγόρου που λαμβάνει επιπλέον αμοιβή