Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ανακοίνωσε την έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου που τροποποιεί τους περί Ιδιωτικών Γραφείων Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας Νόμους 2007 έως 2014, (Ν.125(Ι)/2007).

Σκοπός του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η βελτίωση και αναβάθμιση των υπηρεσιών ασφαλείας που παρέχονται από ιδιώτες φύλακες και ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας. Συγκεκριμένα, τροποποιούνται τα άρθρα 2, 4, 5, 6, 7, 8Α, 9, 10, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 18Α, 19, 20 και 21 του βασικού Νόμου, ενώ προστίθεται νέο άρθρο 16Α.

Οι προτεινόμενες τροποποιήσεις αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, στην κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών που δύναται να παρέχονται από ιδιώτες φύλακες και ιδιωτικά γραφεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στην ενίσχυση των κριτηρίων / προϋποθέσεων για την έκδοση άδειας ιδιώτη φύλακα, στην παροχή της απαιτούμενης εκπαίδευσης των φυλάκων και ιδιωτικών φυλάκων και στην ποινικοποίηση της ανάθεσης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας σε μη αδειούχα πρόσωπα.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως θέτει προς διαβούλευση το τροποποιητικό νομοσχέδιο και προσκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο να αποστείλει απόψεις/σχόλια/παρατηρήσεις, σε σχέση με αυτό, το αργότερο μέχρι 31 Μαΐου, 2024, στην ηλεκτρονική διεύθυνση msoteriou@mjpo.gov.cy.

Δείτε το νομοσχέδιο εδώ

Δείτε τη διαβούλευση εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής