Ισόβια στον Δανό εφευρέτη για τη δολοφονία της δημοσιογράφου


Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε ο Δανός εφευρέτης Πίτερ Μάντσεν για τη δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ.
Η τεμαχισμένη σορός της δημοσιογράφου εντοπίστηκε στις 21η Αυγούστου 2017, 11 ημέρες αφότου η Βαλ βρέθηκε στο υποβρύχιό του μεγιστάνα για να του πάρει συνέντευξη.
Ο 47χρονος Πέτερ Μάντσεν υποστήριξε, στην έναρξη της δίκης, ότι η νεαρή γυναίκα απεβίωσε έχοντας εισπνεύσει τοξικά αέρια που απελευθερώθηκαν έπειτα από μια απότομη αποσυμπίεση του θαλάμου.
Συλληφθείς την 11η Αυγούστου 2017, ενώ το υποβρύχιό του ήταν έτοιμο να βυθιστεί, ο Πέτερ Μάντσεν παραδέχθηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι αποκεφάλισε, τεμάχισε και πέταξε στη θάλασσα τη σορό της δημοσιογράφου μετά το θάνατό της από ατύχημα, όπως ισχυρίστηκε.
Εκείνος αρνήθηκε πεισματικά καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ότι την κακοποίησε σεξουαλικά, ότι τη βίασε και στη συνέχεια τη σκότωσε, όπως τον κατηγόρησαν οι εισαγγελικές αρχές της Δανίας. Διαβάστε για το χρονικό της υπόθεσης εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Εφετείο Κύπρου: Η παραμονή μετά τον τερματισμό μίσθωσης συνιστά ποινικό αδίκημα – Νομικός σχολιασμός της πρόσφατης απόφασης

Πλήρωση δύο (2) κενών θέσεων Νομικού Λειτουργού στο Δήμο Λευκωσίας

Το πρόστιμο σε δικηγόρο για περιφρόνηση του δικαστηρίου παραβίασε το άρθρο 10 της ΕΣΔΑ (ελευθερία της έκφρασης)

Μίσθωση Ακινήτου από Υπό Σύσταση Εταιρεία: Το Ανώτατο Δικαστήριο ξεκαθαρίζει τα όρια του Άρθρου 15Α Κεφ.113

Οι περικοπές μισθών και συντάξεων δημοσίων υπαλλήλων στην Κύπρο ήταν νόμιμες σύμφωνα με το ΕΔΔΑ