Έφεση κατά της απόφασης του Ανωτάτου που απάλλαξε Ηλιάδη και Κυπρή καταχώρισε ο Γεν. Εισαγγελέας


Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας που απάλλαξε τους Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σε σχέση με την τρίτη υπόθεση της Τράπεζας Κύπρου, που αφορά στην επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας, καταχώρησε ο Γενικός Εισαγγελέας.
Το Κακουργιοδικείο είχε κάνει αποδεκτή την προδικαστική ένσταση που ήγειραν οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων για κατάχρηση της δικαστικής διαδικασίας, προβάλλοντας τη θέση ότι τα ελληνικά ομόλογα αποτελούν το κοινό θεμέλιο αυτής της υπόθεσης με τις άλλες δύο ποινικές υποθέσεις της Τράπεζας Κύπρου. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κ. Ηλιάδη ήταν ο Κρις Τριανταφυλλίδης μαζί με τον κ. Σταύρου και τον κ. Μάνουλο, ενώ ο δικηγόρος του κ. Κυπρή ήταν ο Ηλίας Στεφάνου.
Στις 14/12/2018, το τριμελές Κακουργιοδικείο, αποτελούμενο από τους δικαστές Λ. Καλογήρου, Στ. Σταύρου και Ε. Γεωργίου-Αντωνίου, είχε κρίνει ότι οι τρεις υποθέσεις, έχουν ίδια βάση γεγονότων που είναι τα ελληνικά ομόλογα.
Η υπόθεση ήταν ορισμένη για τις 17.1.2019 για συνέχιση της διαδικασίας για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που είναι οι Χρίστης Χατζημιτσής, Νικόλας Καρυδάς, Χριστόδουλος Πατσαλίδης, Ελίζα Λειβαδιώτου και Δέσποινα Κυριακίδου. Όλοι οι κατηγορούμενοι απάντησαν την 01/06/2017 μη παραδοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Οι πέντε πλέον κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν δεκαέξι κατηγορίες, τέσσερις για πλαστογραφία και για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, τρεις για χειραγώγηση της αγοράς, τρεις για ψευδείς λογαριασμούς και δύο για συνωμοσία προς καταδολίευση.
Κατά την έναρξη της διαδικασίας, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ν. Κέκκος ενημέρωσε το δικαστήριο για την έφεση κατά της απόφασης του Κακουργιοδικείου, η οποία καταχωρήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2018.
Ο κ. Κέκκος είπε επίσης ότι απέστειλαν επιστολή προς το Ανώτατο Δικαστήριο με αίτημα για σύντομη εκδίκαση της έφεσης προκειμένου σε περίπτωση που επιτύχει να συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης ενώπιον του Κακουργιοδικείου για όλους τους κατηγορούμενους.
Ως εκ τούτου, η Κατηγορούσα Αρχή ζήτησε αναβολή της υπόθεσης για χρονικό διάστημα που το δικαστήριο θα κρίνει ως εύλογο μέχρι να ξεκαθαριστεί το θέμα της έφεσης στο Ανώτατο. Ανέφερε επίσης ότι ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια ημερομηνία από το Πρωτοκολλητείο του Ανωτάτου.
Το Δικαστήριο, αφού άκουσε όλες τις πλευρές, συμφώνησε με τη θέση για σύντομη αναβολή της υπόθεσης, επαναορίζοντας την στις ημερομηνίες 11, 14 και 15 Φεβρουαρίου 2019, στις 9 το πρωί. (KYΠΕ/kathimerini.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου