Επικύρωση από το Διοικητικό Δικαστήριο απόφασης της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων για χρηματική ποινή σε πιτσαρία για διαφημιστικά sms


To Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε απόφαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με την οποία είχε επιβληθεί χρηματική ποινή ύψους 1000 ευρώ σε πιτσαρία για αποστολή διαφημιστικών sms. 
Όπως αναφέρει το Γραφείο της Επιτρόπου, με την Απόφαση του (Υπόθεση Αρ. 548/2016) ημερομηνίας 20/2/2019, το Διοικητικό Δικαστήριο επικύρωσε την απόφαση της Επιτρόπου ημερομηνίας 26/2/2016 με την οποία είχε επιβάλει το πρόστιμο των 1000 ευρώ σε γνωστή εταιρία πώλησης πίτσας σχετικά με αποστολή διαφημιστικού μηνύματος sms στον παραπονούμενο (Απόφαση 2016).
Ο λόγος της επιβολής της χρηματικής ποινής ήταν ότι ο παραπονούμενος έλαβε ξανά μήνυμα ενώ είχε υποβάλει παράπονο κατά του ίδιου αποστολέα ξανά στο παρελθόν και κατά την εξέταση του προηγούμενου παραπόνου η Επίτροπος είχε ζητήσει από τον αποστολέα των μηνυμάτων να διαγράψει τον αριθμό του παραπονούμενου από τα αρχεία του και είχε επιβάλει χρηματική ποινή 600 ευρώ (Απόφαση 2015).
Η αιτήτρια εταιρία προώθησε στο Δικαστήριο ως λόγο ακύρωσης της Απόφασης της Επιτρόπου ότι στερείται αιτιολογίας και/ή η αιτιολογία της είναι αντιφατική και/ή πλημελής και/ή λανθασμένη. Το Διοικητικό Δικαστήριο αποφάσισε ότι καμία ασάφεια ή αντίφαση παρατηρείται στην αιτιολογία της Απόφασης.

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024