Νομοσχέδιο με τροποποίηση του περί Δικηγόρων Νόμου: Διαγράφονται οι καταχωρήσεις του επαγγελματικού τίτλου του Ηνωμένου Βασιλείου λόγω Brexit


Nομοσχέδιο που προβλέπει τροποποίηση του περί Δικηγόρων Νόμου (Κεφ. 2) δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας (4246/28.1.2020). Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, διαγράφονται οι καταχωρήσεις του επαγγελματικού τίτλου του Ηνωμένου Βασιλείου από τα άρθρα 14Α και 14Θ του Νόμου, εν όψει της επικείμενης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικότερα:
Το εδάφιο (2) του άρθρου 14Α του βασικού νόμου (Δικηγόροι, υπήκοοι κρατών μελών παρέχοντες υπηρεσίες) τροποποιείται με τη διαγραφή των λέξεων «Ηνωμένο Βασίλειο: Advocate, Barrister, Solicitor» (13η γραμμή).
Το άρθρο 14Θ του βασικού νόμου (ερμηνεία) τροποποιείται με τη διαγραφή των λέξεων «Ηνωμένο Βασίλειο: Advocate, Barrister, Solicitor» (13η γραμμή).
Ο παρών Νόμος θα τεθεί σε ισχύ με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Οι δικηγόροι με επαγγελματικό τίτλο καταγωγής του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν μέχρι την ημερομηνία έναρξης της ισχύος του παρόντος Νόμου, δυνάμει των διατάξεων του Μέρους ΙΙΙΒ του βασικού νόμου, στο Μητρώο που προβλέπεται στο άρθρο 14Κ 181 του βασικού νόμου, συνεχίζουν να έχουν τα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται στο Μέρος ΙΙΙΒ του βασικού νόμου μέχρι 31.12.2020, μετά την ημερομηνία δε αυτή διαγράφονται από το εν λόγω Μητρώο:
Νοείται ότι οι διατάξεις του παρόντος εδαφίου δεν επηρεάζουν την εγγραφή προσώπου ως δικηγόρου δυνάμει του άρθρου 4 του βασικού νόμου (προσόντα για εγγραφή στο μητρώο), εφ’ όσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.
Δείτε το νομοσχέδιο εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων