Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού: Ποινές για κατ'επανάληψη παραβίαση των διαταγμάτων για τον κορωνοϊό


Ακόμα μία ποινή για παράβαση των μέτρων περιορισμού μετακίνησης λόγω του κορωνοϊού επέβαλε κυπριακό δικαστήριο. Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού έκρινε ένοχο 22χρονο κάτοικο Λεμεσού για κατ’ επανάληψη παραβίαση των διαταγμάτων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού καθώς και για σωρεία τροχαίων αδικημάτων και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 μηνών.
Μεταξύ των ημερομηνιών 5 και 12 Απριλίου 2020, ο 22χρονος εντοπίστηκε συνολικά πέντε φορές, να οδηγεί αυτοκίνητο σε δρόμο της Λεμεσού, διαπράττοντας τροχαία αδικήματα, όπως επικίνδυνη οδήγηση, παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας, οδήγηση χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και πινακίδες εγγραφής. Παράλληλα και τις πέντε φορές, ο 22χρονος δεν είχε εξουσιοδότηση για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.
Για τα πιο πάνω αδικήματα, το Δικαστήριο, πέραν της τρίμηνης ποινής φυλάκισης, επέβαλε επίσης στον 22χρονο τέσσερις βαθμούς ποινής και στέρηση άδειας οδηγού για εννέα μήνες.
Το Δικαστήριο επέβαλε επίσης χρηματικό πρόστιμο, ύψους €1,000, σε 37χρονη κάτοικο Λεμεσού, η οποία κρίθηκε ένοχη σε υπόθεση παραβίασης των διαταγμάτων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Η 37χρονη, είχε εντοπιστεί στις 12 Απριλίου, να επιβαίνει στο αυτοκίνητο του 22χρονου, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση.

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής