Μόνο με μάσκα ο χορός σε πάρτυ γενεθλίων: Δικαστήριο στη Γερμανία απέρριψε αίτηση να μην ισχύσει η υποχρέωση μάσκας σε πάρτυ με εμβολιασμένους

Δικαστήριο στη Γερμανία απέρριψε αίτηση προσώπου που ζητούσε να μην είναι υποχρεωτική η μάσκα στο ιδιωτικό πάρτυ γενεθλίων του, που θα γινόταν σε κλειστό χώρο, όπου οι περίπου 100 καλεσμένοι θα ήταν όλοι εμβολιασμένοι.

Συγκεκριμένα, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο του Αμβούργου απέρριψε την επείγουσα αίτηση που ασκήθηκε από ιδιώτη στην οποία ζητούσε να απαλλαγεί από την υποχρέωση μάσκας κατά τη διάρκεια του χορού στο πάρτυ γενεθλίων του με περίπου 100 άτομα παρόντα, όλα τους πλήρως εμβολιασμένα κατά της νόσου Covid 19 ή που είχαν αναρρώσει από την ασθένεια. Όπως προβλέπει ο κανονισμός, όταν συμμετέχουν 11 και πλέον άτομα, η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Η επείγουσα αίτηση είχε γίνει δεκτή σε πρώτο βαθμό , ωστόσο μετά από έφεση της πόλης του Αμβούργου, το Ανώτερο Διοικητικό Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση και απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία που ισχύει στο συγκεκριμένο κρατίδιο της Γερμανίας, οι παρευρισκόμενοι σε γιορτές σε κλειστό χώρο υπόκεινται σε υποχρέωση μάσκας με την εξαίρεση ότι οι μάσκες μπορούν να αποθηκεύονται σε σταθερά καθίσματα ή όρθιες θέσεις κατά την κατανάλωση ποτού και φαγητού.

Όσον αφορά στον χορό, σύμφωνα με το ισχύον διάταγμα, επιτρέπεται σε κλειστούς χώρους αλλά μόνο με μάσκα. (legalnews24.gr/kostenlose-urteile.de)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση