Οι Περί της Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Ειδικοί) Διαδικαστικοί Κανονισμοί του 2022

Το Ανώτατο Δικαστήριο εξέδωσε (ημερ. δημοσίευσης στην Επίσημη Εφημερίδα και έναρξης ισχύος 25/11/2022) τους Περί της Εκδίκασης Καθυστερημένων Υποθέσεων (Ειδικους) Διαδικαστικους Κανονισμους του 2022. 

Οι Κανονισμοί αφορούν σε όλες τις εκκρεμούσες υποθέσεις μεταξύ των ετών 2014 μέχρι και 2018 και στις οποίες δεν έχει κατά την ημερομηνία δημοσίευσης των Κανονισμών αρχίσει επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία. 

Για όλες τις υποθέσεις μεταξύ των πιο πάνω ετών, για τις οποίες δεν έχει κατά τη δημοσίευση των παρόντων Κανονισμών γίνει αίτηση για ορισμό, το Πρωτοκολλητείο θα αποστείλει άμεσα επιστολή στους διαδίκους ή τους δικηγόρους αυτών, στην τελευταία γνωστοποιηθείσα από αυτούς διεύθυνση, περιλαμβανομένης και ηλεκτρονικής τοιαύτης, εάν υπάρχει, όπως εντός 10 ημερών από την ημερομηνία της επιστολής καταχωριστεί σχετική αίτηση προς ορισμό της υπόθεσης για ακρόαση, σε αντίθετη δε περίπτωση η υπόθεση θα θεωρείται ως εγκαταλειφθείσα και απορριφθείσα, αφού τούτο πιστοποιηθεί από Δικαστή του Δικαστηρίου της επαρχία στην οποία εκκρεμεί η υπόθεση. 

Νοείται ότι, επί της ως άνω απορριφθείσας υπόθεσης, θα υπάρχει δικαίωμα καταχώρισης αιτήσεως για επαναφορά, εντός ευλόγου χρόνου, επί τη καταβολή των δημιουργηθέντων εξόδων στην άλλη πλευρά, το δε Δικαστήριο δύναται να την επαναφέρει για καλό λόγο συναρτώμενο κατά περίπτωση προς αντικειμενικά δεδομένα, μη επιτρέποντα την έγκαιρη αίτηση για ορισμό της υπόθεσης για ακρόαση.

Δείτε τους Κανονισμούς εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων