Νομικά μέτρα ενάντια σε δύο γνωστές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων από την Επιτροπή Κεφαλαιγοράς των ΗΠΑ

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έλαβε νομικά μέτρα κατά της μεγαλύτερης πλατφόρμας κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, Coinbase, κατηγορώντας την για παραβίαση των κανονισμών επί σειρά ετών. 

Η εποπτική Αρχή των ΗΠΑ ανέφερε σε ένα κατηγορητήριο 101 σελίδων ότι η Coinbase παράκαμπτε τις ρυθμίσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να κάνουν συναλλαγές σε μεγάλο αριθμό κρυπτονομισμάτων που ήταν στην πραγματικότητα μη δηλωμένα χρεόγραφα.

Η μετοχή της Coinbase παρουσίασε πτώση 16% μετά την είδηση. Η κίνηση της SEC έγινε μία ημέρα μετά την προσφυγή που έκανε κατά την μεγαλύτερης πλατφόρμας crypto στον κόσμο, Binance, για παραβιάσεις της νομοθεσίας.

Ειδικότερα η SEC ισχυρίστηκε ότι η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της, Changpeng Zhao, έκαναν κακή διαχείριση των κεφαλαίων πελατών τους, παραπλάνησαν τους επενδυτές και τις εποπτικές Αρχές και παραβίασαν τους κανόνες για τα χρεόγραφα.

Στην προσφυγή της κατά της Coinbase, η SEC ζητά διάταγμα που θα απαιτεί από την εταιρεία να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία για τα χρεόγραφα και να επιστρέψει αυτά που θεωρεί ως παράνομα κέρδη.

«Η επιμονή της SEC σε μία προσέγγιση επιβολής εν απουσία ξεκάθαρων κανόνων για τον κλάδο των ψηφιακών assets πλήττει την οικονομική ανταγωνιστικότητα της Αμερικής και εταιρείες όπως η Coinbase που έχουν δεδηλωμένη δέσμευση για συμμόρφωση», δήλωσε ο επικεφαλής νομικός της εταιρείας σε δήλωσή του. (πηγη imerisia.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστά Κυκλώματα Βιντεοπαρακολούθησης σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία