Υποτροφία για Διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γάνδης

Το Κέντρο για το Μέλλον της Επίλυσης Διαφορών στη Σχολή Νομικής και Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο Βέλγιο δέχεται αιτήσεις για θέση διδακτορικού ερευνητή πλήρους απασχόλησης . 

Προσκαλούνται υποψήφιοι με υψηλά προσόντα να συμμετάσχουν στην ομάδα και να συνεισφέρουν σε ένα τετραετές ερευνητικό πρόγραμμα, με τίτλο «Ψηφιοποίηση και το μέλλον της διαιτησίας – Μια (επανα)αξιολόγηση των θεμελιωδών αρχών της διαιτησίας».

Αυτή η ερευνητική πρόταση πραγματεύεται το ευρύτερο θέμα του τρόπου με τον οποίο οι νομικές διαδικασίες, ειδικά οι διαδικασίες διαιτησίας, έχουν εξελιχθεί και θα συνεχίσουν να εξελίσσονται με την έλευση των νέων τεχνολογιών καθώς η ψηφιακή επανάσταση έχει εισαγάγει αρκετές τεχνολογικές καινοτομίες στη διεθνή διαιτησία. Η έρευνα θα βασίζεται σε εμπειρική έρευνα καθώς και σε παραδοσιακή νομική μεθοδολογία, με την ανάγκη για τεχνολογική εξερεύνηση και συμβολή. Το ερευνητικό έργο θα διεξαχθεί υπό την επίβλεψη του καθηγητή Maud Piers, ο οποίος ηγείται του Κέντρου για το Μέλλον της Επίλυσης Διαφορών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την έρευνα, επισκεφθείτε:https://www.ugent.be/re/mpor/cfdr/en/svocdfr .

Το Κέντρο για το Μέλλον της Επίλυσης Διαφορών είναι μια δυναμική ερευνητική ομάδα που συγκεντρώνει αφοσιωμένους επιστήμονες με εξειδίκευση σε διάφορες μορφές επίλυσης διαφορών, όπως η διαμεσολάβηση, η διαιτησία και οι δικαστικές διαφορές.

Αντικείμενο της υποτροφίας είναι η ανάπτυξη και ολοκλήρωσης μιας διδακτορικής διατριβής υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Dr. Maud Piers. Για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, τα οφέλη και τις προοπτικές σταδιοδρομίας ως διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: https://www.ugent.be/en/work/talent .

Μεταξύ άλλων απαιτείται πτυχίο Νομικής και μεταπτυχιακό Νομικής καθώς και άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Υποβάλετε την αίτησή σας ηλεκτρονικά στον Καθ. Δρ. Maud Piers ( maud.piers@ugent.be ) έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Αυγούστου 2023. Οι υποψήφιοι που θα επιλεγούν θα κληθούν σε συνέντευξη το πρώτο εξάμηνο του Σεπτεμβρίου 2023. Η τελική απόφαση θα κοινοποιηθεί έως τα μέσα Σεπτεμβρίου 2023. Η προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης η θέση είναι 1 Οκτωβρίου 2023.

Δείτε περισσότερα εδώ

Δείτε και άλλες θέσεις εργασίας για νομικούς/ υποτροφίες ΕΔΩ

Σχόλια

Top Legal Stories

Τροποποίηση στον Διαδικαστικό Κανονισμό για τα Εντάλματα Προνομιακής Φύσεως

Σε δημόσια διαβούλευση ο περί Δημοσίων Συγκεντρώσεων και Παρελάσεων Νόμος του 2024

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024

Ο περί Δικαστηρίων Νόμος: Όλες οι αλλαγές με τον τροποποιητικό Νόμο 114(Ι)/2023

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής