Δεν αποφυλακίζεται Κύπριος ισοβίτης που σκότωσε τον εραστή της συντρόφου του

Απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο το αίτημα αποφυλάκισης του Κύπριου ισοβίτη Κυριάκου Γεωργιάδη ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει εκτίσει την ποινή του και κρατείται παράνομα στις Κεντρικές φυλακές. Ο 57χρονος ισοβίτης είχε καταδικαστεί σε δυο φορές ισόβια κάθειρξη στην Αμερική για το φόνο εκ προμελέτης του εραστή της συντρόφου του και για απόπειρα ανθρωποκτονίας της ίδιας, τον Σεπτέμβριο του 1994, και το 2012 μεταφέρθηκε στην Κύπρο για να συνέχεια έκτισης της ποινής του.
Ο Γεωργιάδης εξέτισε στην Αμερική 18 χρόνια
της ποινής του και άλλα 4 στην Κύπρο, και όπως ο ίδιος υποστηρίζει λόγω και της καλής διαγωγής του στις φυλακές, έχει το δικαίωμα να αποφυλακιστεί. Ο ισοβίτης αποτάθηκε ήδη δύο φορές στο Συμβούλιο των φυλακών, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε με το αιτιολογικό ότι έπρεπε να εκτίσει στο σύνολο 25 χρόνια για να δικαιούται να αποφυλακιστεί.
Κατόπιν ο Γεωργιάδης αποτάθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου, υποστηρίζοντας, ότι «παράνομα κρατείται στις Κεντρικές φυλακές» και ότι έχει εκτίσει την ποινή του ενώ στην υπεράσπιση του αναφέρθηκε ότι εάν εξέτιε την ποινή του στην Αμερική, αυτή τη στιγμή θα αποφυλακιζόταν.
Ωστόσο το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξασφάλισε στοιχεία από τις ΗΠΑ, οι αρχές τις οποίας διευκρίνισαν ότι ο Κυριάκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε σε δυο φορές ισόβια και σε περίπτωση που συνέχιζε να εκτίει την ποινή του στην Αμερική, θα είχε δικαίωμα αποφυλάκισης το 2020.   
Για το λόγο αυτό η αίτηση του ισοβίτη απορρίφθηκε και από το Ανώτατο δικαστήριο το οποίο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ότι κρατείται παράνομα ενώ θεωρείται πρόωρη η αποφυλάκιση του πριν το 2020.  
Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Γεωργιάδης  καταγόμενος από τη Λεμεσό, καταδικάστηκε το 1994, 35 ετών τότε, δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη στο Λος Άντζελες. Είχε πυροβολήσει την κοπέλα με την οποία συζούσε για χρόνια και τον εραστή της. Ακολούθως κάλεσε ο ίδιος την αστυνομία ενώ περίμενε στον τόπο του εγκλήματος μέχρι να συλληφθεί. (πηγή: reporter.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων