Ξεκίνησε η δίκη για το τετραπλό έγκλημα στην Αγία Νάπα

Ξεκίνησε η δίκη για το τετραπλό έγκλημα στην Αγία Νάπα ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου. Θύματα της ανθρωποκτονίας που σημειώθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα είναι οι Φάνος Θεοφάνους Καλοψιδιώτης, Ηλίας και Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι τέσσερις κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Loy Dejan 42 χρόνων, Μάριος Χριστοδούλου
άλλως Μπέννυ 39 χρόνων, Παναγιώτης Πένταυκας 38 χρόνων και  Σοφία Γρηγορίου 28 χρόνων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.
Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Οκτωβρίου 2016 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας - Αμμοχώστου επέβαλε ποινή δια βίου φυλάκισης στον επίσης κατηγορούμενο στην υπόθεση Χαράλαμπο Ανδρέου ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή στις 20 κατηγορίες που αντιμετώπιζε και αφορούσαν μεταξύ άλλων τον φόνο των Φάνου Θεοφάνους Καλοψιδιώτη, Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και Yani Vogli.
Το Κακουργιοδικείο επέβαλε επίσης ποινή φυλάκισης πέντε μηνών στην Σωτήρα Νεοφύτου, η οποία κρίθηκε ένοχη, κατόπιν δικής της παραδοχής, στην κατηγορία της συνέργειας μετά τη διάπραξη ποινικού αδικήματος.

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων