Στην Κύπρο η Ηροδότου και οι γονείς της. Ποιές κατηγορίες αντιμετωπίζουν

Στην Κύπρο βρίσκονται η Έφη Ηροδότου και οι γονείς της μετά την σύλληψή τους στην Αθήνα.
Η Αστυνομία θα προχωρήσει στην καταχώρηση της υπόθεσης και εν συνεχεία οι τρεις θα λάβουν την κλήτευση προκειμένου να εμφανιστούν ενώπιον Δικαστηρίου.
Εναντίον της Έφης Ηροδότου θα απαγγελθούν, αρχικώς τουλάχιστον, δύο κατηγορίες, οι οποίες αφορούν στην πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης πράξης και μη
συμμόρφωσης σε φώτα τροχαίας, ενώ αναμένονται, πιθανότατα σε δεύτερο στάδιο να διατυπωθούν και κατηγορίες για φυγοδικία.
Οι γονείς της, Ηρόδοτος και Ρίτσα Ηροδότου, θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες που αφορούν κατασκευή αποδεικτικών στοιχείων, πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, ψευδορκία, δωροδοκία και ηθική αυτουργία σε ψευδορκία.
Υπενθυμίζεται ότι η Ηροδότου ήταν καταζητούμενη εδώ και δέκα χρόνια περίπου, για πρόκληση θανατηφόρου δυστυχήματος, εγκατάλειψη του θύματος και παραπλάνηση της Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2007 ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο της πέρασε με κόκκινο σε διασταύρωση και σκότωσε τον 17χρονο Αιμίλιο Ιωάννου. Εγκατέλειψε το θύμα στην άσφαλτο και διέφυγε για να εντοπιστεί αργότερα. 
Στη δίκη βρέθηκε ένοχη μόνο για την κατηγορία εγκατάλειψης της σκηνής του δυστυχήματος, με ποινή δυο μήνες φυλάκισης με αναστολή και 3 χρόνια στέρησης της άδειας οδήγησης. Οι συγγενείς του θύματος αντέδρασαν και με βάση κι άλλα γεγονότα η υπόθεση δεν έκλεισε και με τα νέα στοιχεία που προέκυψαν κρίθηκε εκ νέου απαραίτητη η σύλληψή της, ωστόσο η 20χρονη τοτε Ηροδότου είχε προλάβει να εγκαταλείψει την Κύπρο. (newsit.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση