33χρονη Δικηγόρος πήρε σύνταξη και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο

Μια 33χρονη δικηγόρος δούλεψε τέσσερα χρόνια και αφού μάζεψε τόσα χρήματα ώστε να μη χρειάζεται να εργαστεί περισσότερο αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί και να αρχίσει να ταξιδεύει ανά τον κόσμο.
Ο λόγος για την Αννίτα Ντέικ, την ιστορία της οποίας παρουσίασε το Forbes, αναφέροντας ότι το να παίρνεις σύνταξη στα 33 και να συνεχίζεις τη ζωή σου ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο είναι ένα όνειρο ζωής για πολλούς ανθρώπους, αλλά η συγκεκριμένη δικηγόρος κατάφερε να το κάνει πραγματικότητα.
Όπως και η ίδια η Ντέικ παραδέχεται, για να ζήσεις ένα τέτοιο όνειρο, θα πρέπει να είσαι μαζεμένος στα έξοδα και ότι θα έχεις καταφέρει να βάλεις στην άκρη ένα γερό κομπόδεμα. Και η ίδια τα έκανε και τα δύο.
Η Ντέικ δούλευε σε ένα δικηγορικό γραφείο του Σικάγο και αμειβόταν με 10.000 δολάρια το μήνα. Ξεκίνησε να δουλεύει τον Οκτώβριο του 2010 και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να εξοφλήσει το σύνολο των χρεών της ως φοιτήτρια. Καθώς δεν ξόδευε πολλά, άρχισε σιγά σιγά να βάζει λεφτά στην άκρη. «Μετράει περισσότερο το ποσοστό αποταμίευσης από το πόσα χρήματα κερδίζει κάποιος. Ήξερα ανθρώπους που έπαιρναν το μισθό μου και ξόδευαν και την τελευταία δεκάρα», υποστηρίζει η Αννίτα Ντέικ. Η 33χρονη μισούσε τα ψώνια και τις άσκοπες σπατάλες, ζούσε λιτά και είχε τεράστιο μηνιαίο μισθό με αποτέλεσμα μέσα σε τέσσερα χρόνια να βάλει στην άκρη 700.000 δολάρια.
Βέβαια αισθανόταν πιεσμένη, έβαζε τη δουλειά πάνω από την οικογένεια, τους φίλους ακόμη και τον ύπνο της και ενώ στην αρχή τα χρήματα «μαλάκωναν τον πόνο», στη συνέχεια κατάλαβε ότι δεν άξιζε τον κόπο η θυσία. Και κάπως έτσι, εκεί που αρχικά θεωρούσε ότι ήταν καλή επιλογή να μονοπωλεί το χρόνο από τη ζωή της για τόσα χρήματα, στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι έχει μόνο μια ζωή και δεν θα την χάριζε σε κανέναν και για τίποτα.
Η οριστική της απόφασή να εγκαταλείψει την εργασία της ήρθε μετά τη συνειδητοποίηση ότι στο δικηγορικό γραφείο, τής έδιναν πολλά λεφτά όχι λόγω των ικανοτήτων της, αλλά γιατί έπρεπε να «χάσει τη ζωή της» για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εργασίας.
Και κάπως έτσι κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα και να ζει πλέον κάνοντας έξοδα μόνο για να γυρνά τον κόσμο! Όπως η ίδια υποστηρίζει, δαπανά γύρω στα 24.000 δολάρια το χρόνο. Τους 11 μήνες ταξιδεύει και ένα μήνα το χρόνο επιστρέφει στο Σικάγο. 
Όσο για το πώς περιορίζει τα έξοδά της; «Δεν έχω σπίτι, δεν έχω αυτοκίνητο, δεν έχω πράγματα. Τα θεωρώ όλα πολυτέλειες. Έχω μόνο λίγα ρούχα και καλλυντικά και πάρα πολλά σκουλαρίκια», υποστηρίζει και προσθέτει: «Δεν αισθάνομαι ότι ζω υπό καθεστώς ανέχειας, δεν μου λείπουν τα πράγματά του. Ένιωσα ελεύθερη όταν τα πούλησα όλα». 
Στα μέρη όπου επισκέπτεται μένει σε σπίτια που νοικιάζει μέσω του Airbnb για δύο ή τρεις εβδομάδες, τα οποία κλείνει προσποιούμενη την ντόπια. Όσο για το αν και πότε θα επιστρέψει στη δουλειά, η ίδια ομολογεί ότι κάθε Ιανουάριο κάνει την ανασκόπησή της. Το μέλλον δεν ξέρει τι της επιφυλάσσει οπότε και η ίδια δεν μπορεί να δώσει μια σαφή απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα. (πηγή:bovary.gr/ φωτό: thecaller.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων