Φυλάκιση 6 χρόνια σε 47χρονη για υπεξαίρεση 312 χιλιάδων ευρώ

Ποινή φυλάκισης έξι χρόνων επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου σε 47χρονη από τη Δρομολαξιά, η οποία κρίθηκε ένοχη κατόπιν παραδοχής σε συνολικά 48 κατηγορίες που αφορούν αδικήματα κλοπής από υπάλληλο, συναλλαγής με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, κλοπής, εξασφάλισης εκτέλεσης αξιογράφου με ψευδείς παραστάσεις, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάρτισης πλαστού εγγράφου και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, από πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας. Η 47χρονη απέσπασε το συνολικό ποσό των 312 περίπου χιλιάδων ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 18 Αυγούστου 2015 μετά από καταγγελία του εσωτερικού ελεγκτή της τράπεζας για έλλειμμα 82,500 ευρώ στο ταμείο της 47χρονης και άλλων 18 χιλιάδων ευρώ από δύο άλλα ταμεία.
Στην Αστυνομία η κατηγορούμενη παραδέχθηκε ότι πήρε τα λεφτά, ενώ μετά τη σύλληψή της, έγιναν καταγγελίες στο ΤΑΕ Λάρνακας από δύο πελάτες του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου – Λάρνακας ότι η 47χρονη πήρε από τους λογαριασμούς τους χρηματικά ποσά ύψους περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, κλοπές τις οποίες επίσης παραδέχθηκε.
Ο δικηγόρος της 47χρονης επικαλέστηκε το λευκό ποινικό της μητρώο, την άμεση παραδοχή της στην Αστυνομία και στο Δικαστήριο, την συνεργασία της με την Αστυνομία και την έμπρακτη μεταμέλεια της.
Στην απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε ως επιβαρυντικά στοιχεία «την έκταση της εγκληματικής δραστηριότητας της 47χρονης, τη μεγάλη χρονική διάρκεια και το ύψος του κλαπέντος ποσού για το οποίο οι παραπονούμενοι δεν έχουν αποζημιωθεί».
Ως μετριαστικούς παράγοντες το Κακουργιοδικείο έλαβε υπόψη τις προσωπικές και οικογενειακές συνθήκες της 47χρονης, τις δυσμενείς επιπτώσεις που έχει η υπόθεση στην επαγγελματική της σταδιοδρομία και τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα επιφέρει η ποινή φυλάκισης της στην οικογένεια της, ιδιαίτερα στην ανήλικη κόρη της.
Το Κακουργιοδικείο της επέβαλε τελικά ποινή φυλάκισης 6 χρόνων στη κατηγορία της κλοπής από υπάλληλο, 3 χρόνων στην κατηγορία της ποινής για συναλλαγές με αντιπροσώπους που υποδηλώνουν διαφθορά, 6 χρόνων στις τρεις κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, 2 χρόνων στις δύο κατηγορίες για κλοπή, 3 χρόνων στις τέσσερις κατηγορίες για εξασφάλιση εκτέλεσης αξιογράφου με ψευδείς παραστάσεις, 3 χρόνων στις 33 κατηγορίες για απόσπαση χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων, 6 χρόνων στις τρεις κατηγορίες για καταρτισμό πλαστού εγγράφου και 6 χρόνων στις δύο κατηγορίες για κυκλοφορία πλαστού εγγράφου. Οι ποινές συντρέχουν και αρχίζουν από την ημερομηνία που η κατηγορούμενη τελούσε υπό κράτηση δηλαδή 24/2/2017. (φωτό αρχείου/ nomisma.com.cy)

Σχόλια