Ημερίδα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου θα προεδρεύσει της Ημερίδας Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας που διοργανώνει η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κ. Δημητρίου -Βασιλοπούλου θα αναπτύξει το θέμα: Συστημική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου από τις 10:30-18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου. Πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καταστεί θεσμός ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και νομικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.
Στο συνέδριο θα μετέχουν πέντε πρωτοβάθμιοι καθηγητές από την Ελλάδα: από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι Καθηγητές Λάμπρος Μαργαρίτης, Αδάμ Παπαδαμάκης και Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, από τη Νομική Σχολή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι Καθηγητές Θεοχάρης Δαλακούρας και Στέφανος Παύλου. Από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι επ. Καθηγητές Αλέξανδρος Δημάκης και Αριστομένης Τζαννετής. Από το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου θα μιλήσει ο δικαστής Μιχάλης Χριστοδούλου. Ομιλητές από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι ο διατελέσας Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης και ο Καθηγητής Χρήστος Σατλάνης ο οποίος συντονίζει την Ημερίδα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Πρόσληψη δύο (2) Νομικών στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση