Ημερίδα Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου θα προεδρεύσει της Ημερίδας Ποινικού Δικαίου και Ποινικής Δικονομίας που διοργανώνει η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Η κ. Δημητρίου -Βασιλοπούλου θα αναπτύξει το θέμα: Συστημική κακοποίηση ανήλικων θυμάτων.
Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Μαρτίου από τις 10:30-18:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του πανεπιστημίου. Πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά και έχει πλέον καταστεί θεσμός ανάμεσα στον ακαδημαϊκό και νομικό κόσμο της Κύπρου και της Ελλάδας.
Στο συνέδριο θα μετέχουν πέντε πρωτοβάθμιοι καθηγητές από την Ελλάδα: από τη Νομική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι Καθηγητές Λάμπρος Μαργαρίτης, Αδάμ Παπαδαμάκης και Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου, από τη Νομική Σχολή Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης οι Καθηγητές Θεοχάρης Δαλακούρας και Στέφανος Παύλου. Από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οι επ. Καθηγητές Αλέξανδρος Δημάκης και Αριστομένης Τζαννετής. Από το Ανώτατο Δικαστήριο Κύπρου θα μιλήσει ο δικαστής Μιχάλης Χριστοδούλου. Ομιλητές από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα είναι ο διατελέσας Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής Καθηγητής Ιάκωβος Φαρσεδάκης και ο Καθηγητής Χρήστος Σατλάνης ο οποίος συντονίζει την Ημερίδα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε περισσότερα εδώ

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση