Άρχισε η νέα δίκη της Έφης Ηροδότου. Τί ισχυρίστηκε ο δικηγόρος της

Άρχισε την Τετάρτη 1η Μαρτίου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας η εκδίκαση της υπόθεσης της Έφης Ηροδότου, σε σχέση με το θανατηφόρο τροχαίο, στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 17χρονος Αιμίλιος Ιωάννου, στις 27 Δεκεμβρίου του 2007, στη Λεμεσό.Η 30χρονη είναι αντιμέτωπη τα αδικήματα της πρόκλησης θανάτου, λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από επικίνδυνη πράξη και της μη
συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.
Πριν την έναρξη της διαδικασίας, ο συνήγορος υπεράσπισης της Έφης Ηροδότου επικαλέστηκε θέμα που αφορά, όπως είπε, την εγκυρότητα της διαδικασίας ενώπιον του συγκεκριμένου δικαστηρίου, αφού ορισμένες από τις αναφορές που έγιναν στο Εφετείο εμποδίζουν τη δυνατότητα υπεράσπισης της κατηγορουμένης.
Συγκεκριμένα ισχυρίστηκε ότι όλοι οι λόγοι αποκλεισμού της μαρτυρίας κρίθηκαν από το Εφετείο το 2009 επουσιώδεις, υποστηρίζοντας ότι προδεσμεύθηκε με αυτό τον τρόπο η κρίση του παρόντος δικαστηρίου.λέγοντας πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι ο ίδιος δεν μπορεί να κτίσει υπεράσπιση και ότι ορισμένες αναφορές που έγιναν τότε από Εφετείο εμποδίζουν τη δυνατότητα υπεράσπισης.
Η εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, αναφέρθηκε στο θέμα επανεκδίκασης της υπόθεσης, λέγοντας πως η διαταγή για επανεκδίκαση συνεπάγεται νέα δίκη.
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου συμφώνησε με την κατηγορούσα Αρχή, λέγοντας με τη σειρά του πως η διαταγή για επανεκδίκαση συνιστά νέα δίκη και σημείωσε πως το δικαστήριο δεν δεσμεύεται με οποιοδήποτε τρόπο, για να προσθέσει ότι θα ακούσει εξ` υπαρχής τη μαρτυρία και θα αποφασίσει σύμφωνα με το τι έχει μπροστά του.
Ακολούθως, ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε να παραπεμφθεί νομικό ερώτημα στο Ανώτατο Δικαστήριο, σε σχέση με τον ορισμό της νέας δίκης και αν αποδεσμεύεται το παρόν δικαστήριο από τις προηγούμενες αναφορές του Εφετείου, με το δικαστήριο να απορρίπτει το αίτημα.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό του θανατηφόρου και στις καταθέσεις της κατηγορούμενης Έφης Ηροδότου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου, στις 10:30, με την εξέταση του μάρτυρα από την κατηγορούσα Αρχή. (πηγή:tvonenews.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων