Η πρώτη ισοβίτισσα της Κύπρου άσκησε αγωγή κατά του Κράτους. Ζητάει αποζημίωση για τις συνθήκες κράτησής της

Η πρώτη ισοβίτισσα της Κύπρου, Ευτυχία Ζαρρή, που εκτίει την εσχάτη των ποινών για τη δολοφονία της αδερφής της το 2008, άσκησε αγωγή κατά της Δημοκρατίας, ζητώντας αποζημιώσεις για τον τρόπο και τις συνθήκες κράτησής της όταν ήταν υπόδικη. Το έγκλημα της Ε.Ζαρρή είχε συγκλονίσει την Κύπρο. Η 29χρονη τότε δασκάλα πυροβόλησε την 25χρονη αδελφή
της Έλλη στον Άγιο Δομέτιο. Οι έρευνες κατέδειξαν ότι ο θάνατος της προήλθε από δύο πυροβολισμούς στο κεφάλι. Στο δωμάτιο της Zαρρή, βρέθηκε κυνηγετικό όπλο, με το οποίο έγινε το φονικό. Λίγες μέρες μετά η 29χρονη ομολόγησε τη δολοφονία της αδελφής της Έλλης και καταδικάστηκε σε ισόβια. Η καταδίκη της επικυρώθηκε και από το Εφετείο, το οποίο απέρριψε την εκδοχή ότι είχε μειωμένη ευθύνη λόγω ψυχιατρικών διαταραχών.
Κατά τη πρώτη δικάσιμο της αστικής αγωγής, ορίστηκε με νομική αρωγή, κατόπιν δικής της απαίτησης, νέος δικηγόρος. Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο αναμένεται να κατατεθεί η έκθεση της τότε επιτρόπου διοικήσεως Ηλιάνας Νικολάου. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 και 30 Μαρτίου και στις 3 Απριλίου. Στις 27 Μαρτίου αναμένεται να καταθέσουν δύο δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών και στις 30 Μαρτίου δύο γιατροί. (πηγή: cyprustimes.com/ εικόνα αρχείου)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο «Διεθνές Δίκαιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» στο Πανεπιστήμιου Κύπρου

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών

Θέση Λέκτορα ή Επίκουρου/ης Καθηγητή/ήτριας στο Ποινικό Δίκαιο & Ποινική Δικονομία στη Νομική του Πανεπιστημίου Κύπρου

Τεχνητή νοημοσύνη: Tο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε το νέο Κανονισμό