Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του προέδρου της Samsung: Ποιές κατηγορίες αντιμετωπίζει

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη του Προέδρου του εταιρικού ομίλου της Samsung, Λι Τζέι Γιόνγκ, για τις κατηγορίες της δωροδοκίας στο σκάνδαλο οικονομικής διαφθοράς που συγκλονίζει τη Νότια Κορέα. Το σκάνδαλο αφορά στην υπόθεση της υποστήριξης που παρείχε η κυβέρνηση στην ενοποίηση δύο θυγατρικών εταιριών του ομίλου το 2015.
Από την πρώτη στιγμή, ο Λι Τζέι Γιόνγκ αρνείται τις κατηγορίες και δηλώνει αθώος. «Ζητώ συγγνώμη από τους πολίτες της Νότιας Κορέας επειδή μέσα απ‘αυτό το συμβάν
έμαθαν κάτι αρνητικό», είχε δηλώσει ο Λι Τζέι Γιόνγκ στις 12 Ιανουαρίου του έτους, προσερχόμενος στο γραφείο του Εισαγγελέα.
Ειδικότερα, κατηγορείται από τις Αρχές για δωρεές σε ιδρύματα που διαχειριζόταν η Τσόι Σουν Σιλ, στενή φίλη της Προέδρου Παρκ της Νότιας Κορέας, με αντάλλαγμα την επιείκεια της κυβέρνησης.
Ο 48χρονος κατηγορούμενος είναι γιός του Προέδρου της Samsung Group και εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας. Το περιοδικό Forbes τον έχει κατατάξει στη λίστα με τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, συγκεκριμένα στη θέση 40. Δεν είναι, ωστόσο, το μόνο υψηλόβαθμο στέλεχος που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Οι Εισαγγελείς ανέκριναν για την υπόθεση και τον Πρόεδρο της Hyundai Motor Group, Τσουνγκ Μονγκ Κο.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφασίσει την Παρασκευή αν η Πρόεδρος Παρκ πρέπει να παραιτηθεί από το αξίωμά της εξαιτίας του σκανδάλου. (πηγή:gr.euronews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο