Δικαστής αθώωσε βιαστή με το σκεπτικό ότι το θύμα δεν έκλαψε και δεν ούρλιαξε

Έντονες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη της Ιταλίας έχει προκαλέσει το σκεπτικό που επικαλέστηκε ένας δικαστής προκειμένου να αθωώσει έναν κατηγορούμενο για βιασμό. «Δεν έκλαψες, ούτε ούρλιαξες. Δεν τον έδιωξες μακριά σου. Πρέπει να αναρωτηθούμε, γιατί δεν το έκανες;», είπε ο δικαστής Diamante Minucci στη γυναίκα που έπεσε θύμα βιασμού και στη συνέχεια έκρινε αθώο τον 46χρονο κατηγορούμενο.
Η γυναίκα κατέθεσε στο δικαστήριο του Τορίνο, ότι είπε στον 46χρονο βιαστή της «αρκετά» με τον δικαστή να κρίνει ότι αυτή η αντίδραση «δεν ήταν αρκετά ισχυρή» ώστε να αποδείξει ότι η ίδια δεν συναίνεσε στις προθέσεις του 46χρονου με τον οποίο ήταν συνάδελφοι, όταν εκείνος, όπως υποστήριξε, τη βίασε σε δωμάτιο νοσοκομείου.
Οι συνήγοροι του θύματος υποστήριξαν από την πλευρά τους ότι η σιωπή της γυναίκας οφειλόταν στην «επώδυνη κατάσταση» στην οποία βρέθηκε και δεν ήταν σημάδι αποδοχής των ενεργειών του 46χρονου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιταλίας Andrea Orlando ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας μετά την αντίδραση της κοινής γνώμης στην Ιταλία και οργανώσεων για τα γυναικεία δικαιώματα.
Από την πλευρά της η βουλευτής του κόμματος Forza Italia, Annagrazia Calabria δήλωσε: «Δεν μπορείτε να τιμωρήσετε τον τρόπο που αντέδρασε μια τρομοκρατημένη γυναίκα». Ο κατηγορούμενος δεν αρνείται ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη γυναίκα, αλλά επιμένει ότι ήταν κατόπιν συναίνεσης της. (cnn.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο