Δικαστική απόφαση-σταθμός επιδίκασε αποζημίωση σε εργαζόμενο που εμφάνισε καρκίνο λόγω υπερβολικής χρήσης του κινητού τηλεφώνου

Απόφαση-σταθμό εξέδωσε δικαστήριο στην Ιταλία που επιδίκασε αποζημίωση καταβαλλόμενη μηνιαίως σε δόσεις των 500 ευρώ σε πρώην υπάλληλο εταιρίας τηλεφωνίας, που εμφάνισε καρκίνο καθώς επί 15 χρόνια μιλούσε για περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα στο υπηρεσιακό κινητό του τηλέφωνο.
Το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η μηνιαία αποζημίωση πρέπει να καταβάλλεται στον ενάγοντα Ρομπέρτο Ρομέο από το Ιταλικό Ίδρυμα Εργατικών Ατυχημάτων.
«Δεν υπήρχε προειδοποίηση. Κανείς δεν μας είπε ότι πρέπει να έχουμε το τηλέφωνο κλειστό, να μιλάμε από την ανοικτή ακρόαση και οι τηλεφωνικές μας συνδιαλέξεις να είναι σύντομες. Δεν υπήρχε καμία προειδοποίηση, χρησιμοποιούσαμε το τηλέφωνο διαρκώς» κατέθεσε ο Ρομπέρτο Ρομέο.
«Η απόφαση αυτή αναγνωρίζει τη σχέση ανάμεσα σ’ αυτή την περίπτωση καρκίνου του εγκεφάλου και την χρήση κινητού τηλεφώνου», τόνισαν οι δικηγόροι του Ιταλού πρώην υπαλλήλου της εταιρίας Telecom.
«Το σύνολο των επιστημονικών μελετών δεν μας επιτρέπει να καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι καρκινογόνα, ότι υπάρχει συνάφεια μεταξύ της χρήσης κινητού τηλεφώνου και της εμφάνισης όγκου στον εγκέφαλο ή αλλού» λέει ο Αλεσάντρο Πολιτσέτι, επικεφαλής ερευνητής του Ιταλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.
Οι δικηγόροι του Ρομέο ζητούν τώρα από το ιταλικό κράτος να εγκρίνει ευρεία εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τους κινδύνους από την υπερβολική χρήση των κινητών τηλεφώνων. (euronews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο