Εξαίρεση από την εκδίκαση της έφεσης του Π.Νεοκλέους δήλωσαν δύο δικαστές

Την εξαίρεσή τους από τη σύνθεση του τριμελούς Εφετείου που θα εκδικάσει την έφεση που καταχώρησε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο δικηγόρος Παναγιώτης Νεοκλέους, ζήτησαν οι δικαστές Μύρων Νικολάτος και Λεωνίδας Παρπαρίνος, επικαλούμενοι κώλυμα λόγω συγγένειας τους με πρόσωπα που εργοδοτούνται στη δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Νεοκλέους και ΣΙΑ ΔΕΠΕ.
Κατά  την ακροαματική διαδικασία ενώπιον του τριμελούς Εφετείου είχε οριστεί για ακρόαση η αίτηση που καταχώρησε η υπεράσπιση του κ. Νεοκλέους για επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης κατά της καταδίκης και της ποινής που του επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας για την υπόθεση Ρίκκου Ερωτοκρίτου κλπ.
Ο Πρόεδρος του Εφετείου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος επικαλέστηκε κώλυμα τόσο του ιδίου όσο και του δικαστή Παρπαρίνου σε σχέση με τη συμμετοχή τους στη σύνθεση του Εφετείου που ανέλαβε την εκδίκαση της έφεσης και ζήτησε να εξαιρεθούν από τη διαδικασία.
Ο κ. Νικολάτος ανέφερε συγκεκριμένα ότι ο εφεσείων Παναγιώτης Νεοκλέους είναι γνωστό του πρόσωπο το οποίο είχε μεσολαβήσει για την πρόσληψη στη δικηγορική εταιρεία Α. Νεοκλέους της κόρης της συζύγου του από προηγούμενο γάμο, η οποία συνεχίζει, όπως είπε, να υπηρετεί μέχρι σήμερα στην εν λόγω εταιρεία.
Ανέφερε ακόμη ότι η νύφη του κ. Παρπαρίνου, δηλαδή η σύζυγος του γιου του, εργάζεται επίσης στη δικηγορική εταιρεία Νεοκλέους ενώ ο ίδιος είναι συγγενής και συγκεκριμένα δεύτερα ξαδέλφια με μια εκ των μαρτύρων στην υπόθεση.
Ο κ. Νικολάτος είπε ότι δόθηκαν οδηγίες προς το Πρωτοκολλητείο όπως ορίσει την υπόθεση ενώπιον άλλου αρμοδίου Εφετείου το συντομότερο δυνατόν, προσθέτοντας ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην εξέταση του αιτήματος για επίσπευση της εκδίκασης της έφεσης.
Ανέφερε ακόμη ότι το Εφετείο θα εξετάσει επίσης και ενδεχόμενο αίτημα για συνεκδίκαση των εφέσεων που καταχώρησαν και από τους άλλους καταδικασθέντες στην ίδια υπόθεση, δηλαδή τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου και το Δικηγορικό Γραφείο Ανδρέας Νεοκλέους & Σία ΔΕΠΕ.
Υπενθυμίζεται ότι το Κακουργιοδικείο επέβαλε στον Ρίκκο Ερωτοκρίτου ποινή φυλάκισης 3,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και ποινή φυλάκισης 1,5 έτους στην κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας. Στον Παναγιώτη Νεοκλέους, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και στον Ανδρέα Κυπρίζογλου επιβλήθηκε ποινή 1,5 έτους στην κατηγορία της συνωμοσίας προς καταδολίευση.
Στο δικηγορικό Γραφείο Νεοκλέους, επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο €70.000 στην κατηγορία του δεκασμού δημοσίου λειτουργού. Η απόφαση προνοούσε άμεση φυλάκιση για τους Ρίκκο Ερωτοκρίτου και Παναγιώτη Νεοκλέους και αναστολή φυλάκισης για τον Ανδρέα Κυπρίζογλου. Οι ποινές φυλάκισης για τον Ρίκκο Ερωτοκρίτου συντρέχουν. (πηγή: dialogos.com.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024