Ηλεκτρονική επίλυση διαφορών για αγορές μέσω διαδικτύου

Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει τις επιχειρήσεις –ιδιαίτερα όσες προσφέρουν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω διαδικτύου- ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκαινιάσει πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Επίλυσης Διαφορών (ΗΕΔ), η οποία παρέχει στους καταναλωτές και στους εμπόρους πρόσβαση σε μια εναλλακτική διαδικασία επίλυσης των διαφορών που ανακύπτουν από αγορές μέσω διαδικτύου.
Συνοπτικά, μέσω της πλατφόρμας ΗΕΔ, οι καταναλωτές που αγοράζουν διαδικτυακά από την Κύπρο και από άλλες χώρες της ΕΕ καθώς και οι έμποροι που πωλούν στην Κύπρο ή σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλύουν τις συμβατικές διαφορές τους απευθείας μέσω διαδικτύου.
Η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή τονίζει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 14 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 524/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την ηλεκτρονική επίλυση καταναλωτικών διαφορών,όλες οι επιχειρήσεις της ΕΕ πωλούν προϊόντα ή υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, έχουν την υποχρέωση να παρέχουν, μέσα στους δικτυακούς τόπους τους:
- τον ηλεκτρονικό σύνδεσμο προς την πλατφόρμα ΗΕΔ (http://ec.europa.eu/odr), ο οποίος θα πρέπει να είναι ευπρόσιτος στους καταναλωτές, καθώς και
- τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου.

Σχόλια

Top Legal Stories

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή

Καθίσματα προς αποφυγή παρατεταμένης ορθοστασίας : Περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Τροποποιητικός Νόμος του 2023

Κατάργηση ετήσιου τέλους εταιρειών από το έτος 2024 και μετά

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Νέο Διάταγμα για τον Κατώτατο Μισθό: Στα 1000 ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2024