Στη φυλακή δικηγόρος για υπόθεση κλοπής 100 χιλιάδων ευρώ

Δικηγόρος καταδικάστηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε φυλάκιση δώδεκα μηνών για υπόθεση κλοπής υπό αντιπροσώπου. Ο δικηγόρος παραδέχθηκε ενώπιον του στο δικαστήριο ότι ενώ ήταν διαχειριστής περιουσίας γυναίκας που απεβίωσε, οικειοποιήθηκε ποσό γύρω στις 100 χιλιάδες ευρώ. 
Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο δικηγόρος, που ενεργούσε εκ μέρους των συγγενών της θανούσας, είχε πληρεξούσιο και φαίνεται ότι έβαλε στον δικό του λογαριασμό το πιο πάνω ποσό. Έγινε καταγγελία στην Αστυνομία και το ποσό αυτό αργότερα επιστράφηκε στους νόμιμους κληρονόμους.
Ο δικηγόρος του αγορεύοντας για μετριασμό της ποινής τόνισε πως ο εν λόγω δικηγόρος, είχε πάρει τα χρήματα τα οποία χρησιμοποίησε για τον άρρωστο πατέρα του, ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και πως επέστρεψε το ποσό γι’ αυτό και οι κληρονόμοι δεν έχουν πλέον παράπονο εναντίον του.
Το δικαστήριο επιβάλλοντας την ποινή της 12μηνης φυλάκισης, δέχθηκε μεν όλους τους ελαφρυντικούς παράγοντες που εξέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης, ωστόσο έκρινε ότι δεν συνέτρεχαν λόγοι για αναστολή της ποινής, επειδή ο κατηγορούμενος είναι δικηγόρος και θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός.Σημειώνεται ότι αρχικά ο δικηγόρος αρνείτο την ενοχή του αλλά στη συνέχεια άλλαξε την στάση και παραδέχθηκε την κατηγορία. (philenews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή