Δικηγόρος κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης 150 ετών

Ποινή φυλάκισης έως και 150 ετών αντιμετωπίζει ένας διακεκριμένος δικηγόρος από την Ταϋλάνδη, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή του βασιλιά της χώρας. Ο 57χρονος Πραουέτ Πραπανουκούλ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, παρείχε νομική συνδρομή σε μέλη της αντιπολιτευόμενης οργάνωσης Ενωμένο Μέτωπο για τη Δημοκρατία κατά της Δικτατορίας, και τους υπερασπίστηκε σε μία προβεβλημένη δικαστική υπόθεση όπου κατηγορούνταν για προσβολή του βασιλιά και της βασιλικής οικογένειας.
Ο δικηγόρος που ειδικεύεται σε υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνελήφθη πριν από μια εβδομάδα και πρόσφατα εμφανίστηκε σε δικαστήριο της Μπανγκόκ, όπου του απαγγέλθηκαν δέκα κατηγορίες προσβολής του βασιλιά και τρεις κατηγορίες για ανταρσία.
“Ο Πραουέτ αντιμετωπίζει 10 κατηγορίες παραβίασης του άρθρου 112 του ποινικού νόμου, επομένως αυτό σημαίνει ως και 150 χρόνια φυλάκιση αν κριθεί ένοχος”, δήλωσε στο Reuters μέλος ομάδας δικηγόρων. “Αντιμετωπίζει επίσης τρεις διαφορετικές κατηγορίες παραβίασης του άρθρου 116, που σημαίνει μέγιστη ποινή επτά ετών στη φυλακή για το κάθε αδίκημα”. Πρός το παρόν δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί ποιές ήταν οι πράξεις ή τα λόγια του δικηγόρου που οδήγησαν στην απαγγελία τόσο σοβαρών κατηγοριών εναντίον του, ωστόσο είναι η πρώτη φορά μετά από χρόνια που αποδίδονται σε κάποιον τόσες πολλές κατηγορίες. (madata.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης