Περισσότεροι από 4000 δικαστές απολύθηκαν στην Τουρκία και πολλοί ακόμα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για συμμετοχή στο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

Περισσότεροι από 4000 δικαστές και εισαγγελείς έχουν απομακρυνθεί από το δικαστικό σώμα της Τουρκίας θεωρούμενοι ως ύποπτοι για διασυνδέσεις με το πραξικόπημα του περασμένου χρόνου, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Τούρκος Υπουργός Δικαιοσύνης Bekir Bozdag.
Ο Bozdag σε ομιλία του στην Άγκυρα, ανέφερε πως το δικαστικό σώμα έχει εκκαθαριστεί από υποστηρικτές του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι οργάνωσε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.
Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι στην αστυνομία, στο δικαστικό σώμα, στη δημόσια υπηρεσία και στον ιδιωτικό τομέα έχουν απολυθεί ή έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα επειδή φέρονται ότι σχετίζονταν με το πραξικόπημα.
Σύμφωνα με ευρωπαϊκές οργανώσεις αντιπροσωπευτικές των δικηγόρων, δικαστών και δημοσιογράφων, υπάρχουν περίπου 2000 δικαστές και εισαγγελείς, 350 δικηγόροι και 150 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίοι κρατούνται. Σε πολλές περιπτώσεις  μάλιστα κρατούνται χωρίς κατηγορίες και χωρίς να οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου, ενώ  σε πολλούς διατάσσεται η δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή