Αθωώθηκε αστυνομικός για τη δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού

Δικαστής στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ αθώωσε μια λευκή αστυνομικό για τη δολοφονία ενός άοπλου Αφροαμερικανού το Σεπτέμβριο του 2016, απαλλάσσοντάς την από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Η 43χρονη αστυνομικός Μπέτι Σέλμπι υποστήριξε πως ο λόγος που πυροβόλησε τον 40χρονο Τέρενς Κράτσερ τον Σεπτέμβριο του 2016 δεν σχετίζεται με φυλετικές διακρίσεις, αλλά με τη συμπεριφορά του θύματος, που είχε κλείσει έναν δρόμο με το αυτοκίνητό του. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι τον πυροβόλησε γιατί φοβήθηκε για τη ζωή της.
Η απόφαση του δικαστηρίου απογοήτευσε την οικογένεια του θύματος, που χαρακτηρίζει “διεφθαρμένο” το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ η δίδυμη αδελφή του Κράτσερ, Τίφανι, υποστήριξε ότι τα χέρια του αδελφού της ήταν ψηλά και δε συνιστούσε κίνδυνο για την αστυνομικό, επομένως δεν υπήρχε λόγος να τον πυροβολήσει. “Δεν ήταν ο Τέρενς ο επιτιθέμενος, η Μπέτι Σέλμπι ήταν η επιτιθέμενη”, τόνισε. (candianews.gr)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Ίδρυση Εταιρίας στην Κύπρο: Πώς συστήνεται και ποιά τα πλεονεκτήματα