Δύο συλλήψεις στην επαρχία Αμμοχώστου για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από Συνεργατική Πιστωτική Εταιρία

Σε δύο συλλήψεις για υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων, κλοπή από διευθυντές ή αξιωματούχους εταιριών και αδικήματα κατά παράβαση του περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμου και του Νόμου περί της Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες έχει προχωρήσει η Αστυνομία.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για έναν 65χρονο και έναν 56χρονο κατοίκους της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι κρατούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία.
Εναντίον του 65χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μετά από σχετική καταγγελία που δόθηκε στην Αστυνομία, για παραχώρηση δανείων και υπερβάσεων σε τρεχούμενους λογαριασμούς, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, από τη συγκεκριμένη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία, χωρίς να τηρούνται οι εσωτερικοί κανονισμοί της Συνεργατικής, αλλά και κατά παράβαση του Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμου.
Εναντίον του 56χρονου εξασφαλίστηκε μαρτυρία κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μετά από σχετική καταγγελία που δόθηκε στην Αστυνομία. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ των ετών 2003 και 2012, παραχωρούνταν από την συγκεκριμένη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία δάνεια και υπερβάσεις σε τρεχούμενους λογαριασμούς, σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, χωρίς να τηρούνται οι εσωτερικοί κανονισμοί της Συνεργατικής, αλλά και κατά παράβαση του Περί Συνεργατικών Εταιρειών Νόμου.
Τα πιο πάνω διαπιστώθηκαν μετά από ελέγχους που διενεργήθηκαν στην συγκεκριμένη Συνεργατική Πιστωτική Εταιρεία, από την Υπηρεσία Εποπτείας Ανάπτυξης Συνεργατικών Εταιρειών και της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας, κατά τα έτη 2011 - 2013.
Το συνολικό ύψος των χορηγήσεων, μαζί με τους τόκους, ανέρχεται στα €9,823,399.
Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή