Εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση δύο αστυνομικοί μετά την καταδίκη τους για σωματική βλάβη κατά συλληφθέντος πολίτη

Σε εξαναγκασμό σε παραίτηση από Πειθαρχική Επιτροπή καταδικάστηκαν δύο μέλη της Αστυνομίας μετά την ποινική τους καταδίκη από το Κακουργιοδικείο Πάφου για υπόθεση υποβολής σε βασανιστήρια κατά παράβαση της Σύμβασης κατά των Βασανιστηρίων και Άλλων Μορφών Απάνθρωπης και Εξευτελιστικής Μεταχείρισης, καθώς επίσης και για το αδίκημα της Πρόκλησης Βαριάς Σωματικής Βλάβης, του Ποινικού Κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο μέλη καταδικάστηκαν στις 25/05/2016 σε 12μηνη και 9μηνη φυλάκιση αντίστοιχα, εξέτισαν την ποινή τους και τελούν ακόμη σε διαθεσιμότητα.
Στις 10 Φεβρουαρίου 2014 ιδιώτης συνελήφθη και οδηγήθηκε σε αστυνομικό σταθμό στην Πόλη Χρυσοχούς, όπου οι καταδικασθέντες αστυνομικοί χτύπησαν  επανειλημμένα με ρόπαλο τον πολίτη, γεγονός το οποίο καταγράφηκε από τις κάμερες του σταθμού και ήλθε στο φως της δημοσιότητας. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο συλληφθείς τραυματίστηκε και τραυμάτισε με μαχαίρι που είχε στην κατοχή του έναν αστυνομικό, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.
Το Κακουργιοδικείο Πάφου χαρακτήρισε πρωτοφανή τα γεγονότα για τα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας, τονίζοντας ότι δεν αποτελεί δικαιολογία η στάση απέναντι σε έναν κρατούμενο εντός του αστυνομικού κρατητηρίου. Ο συνήγορος υπεράσπισης δικαιολόγησε τη στάση των αστυνομικών επικαλούμενος την επιθετική στάση του παραπονούμενου, τις μαχαιριές που κατάφερε σε συναδέλφους τους μετά τη σύλληψή του και τις απειλές του κατά των αστυνομικών. (πληροφορίες από philenews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή