Αποποινικοποιείται η υποχρέωση των πολιτών να ψηφίζουν στις εκλογές

Καταργείται η υποχρεωτικότητα της ψήφου και αποποινικοποιείται η υποχρέωση των πολιτών να ψηφίζουν στις προεδρικές, βουλευτικές και δημοτικές εκλογές με βάση νομοσχέδιο που ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του σώματος, ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης ανέφερε πως "η ψήφος αποτελεί την έκφραση της βούλησης των πολιτών για να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, για να συμμετέχουν στο εκλογικό σώμα" και "η βούληση σε μια δημοκρατία πρέπει να είναι ελεύθερη και ανόθευτη". Πρόσθεσε ακόμα ότι "δεν πιστεύουμε ότι αυτό το νομοσχέδιο θα αυξήσει την αποχή".
«Με το σημερινό νομοσχέδιο το οποίο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο αίρεται η υποχρεωτικότητα της ψήφου και εναρμονίζεται και η Κύπρος με την πλειάδα των χωρών της ΕΕ που δεν έχουν υποχρεωτική ψήφο, που δεν ποινικοποιούν το δικαίωμα του εκλέγειν", σημείωσε ο κ.Πετρίδης. (πηγή: ΚΥΠΕ)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Ίδρυση Εταιρίας στην Κύπρο: Πώς συστήνεται και ποιά τα πλεονεκτήματα