Διάκριση φοιτητών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στον Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου

Την 37η θέση ανάμεσα σε oμάδες φοιτητών Νομικής 127 Πανεπιστημίων που συμμετείχαν στην τελική φάση του Παγκόσμιου Πανεπιστημιακού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Διεθνούς Δικαίου με την ονομασία “The Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition”, κατέλαβε η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
Ο εν λόγω παγκόσμιος διαγωνισμός διεξήχθη στις 8-15 Απριλίου 2017, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, Ουάσινγκτον. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός συνιστά τον σημαντικότερο του είδους του σε παγκόσμιο επίπεδο και διεξάγεται κάθε άνοιξη στην Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. από την Ένωση Φοιτητών Διεθνούς Δικαίου (International Law Students’ Association - ILSA), με τη συμμετοχή 600 περίπου πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο.
Η ομάδα του Πανεπιστημίου Κύπρου πέτυχε τρεις νίκες (επί της Law Society της Ιρλανδίας, του Πανεπιστημίου της Πρίστινα του Κοσόβου και του Πανεπιστημίου An Najah της Παλαιστίνης) ενώ έχασε από το Πανεπιστήμιο MGIMO της Ρωσίας και για λίγους βαθμούς δεν κατάφερε να βρίσκεται στις 32 ομάδες που προκρίνονταν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.
Η υπόθεση της φετινής εικονικής δίκης αφορούσε στη συνεργασία δύο κρατών που μοιράζονται υπόγειους υδάτινους πόρους, την υποχρέωση προστασίας μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς από τη διαβρωτική επίδραση αναπτυξιακών έργων, την επιστροφή κλεμμένων αντικειμένων πολιτιστικής κληρονομιάς και την αποζημίωση κρατών που υποδέχονται πρόσφυγες για το οικονομικό κόστος που επωμίζονται.
Την ομάδα αποτελούσαν οι τριτοετείς φοιτητές του Τμήματος Νομικής, Κωνσταντίνος Γιώρκας, Χρυστάλλα Χατζηγεωργίου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου και Σωτήρης Χριστοφή, υπό την καθοδήγηση του Αναπληρωτή Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Τμήμα Νομικής, Αριστοτέλη Κωνσταντινίδη και των ασκούμενων δικηγόρων, αποφοίτων του Τμήματος, Αθηνάς Ηροδότου και Κωνσταντίνου Παντελή.(ucy.ac.cy)

Σχόλια

Top Legal Stories

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων