Πακέτο Νομοσχεδίων για τη Διαφθορά: Ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών

Ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών επί του πακέτου των νομοσχεδίων που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως για πάταξη και πρόληψης της διαφθοράς,
Ο Υπουργός κ. Ιωνάς Νικολάου τόνισε ότι με το σύνολο αυτών των νομοσχεδίων παρέχεται επαρκώς η δυνατότητα στην Αστυνομία να μπορεί να διερευνά με πιο αποτελεσματικό τρόπο, υποθέσεις που αφορούν τη διαφθορά στην Αστυνομία.
Σε δηλώσεις του ο Υπουργός σημείωσε ότι έχουν εξεταστεί οι τέσσερις Νόμοι που αφορούν την Αστυνομία, ο Νόμος που αφορά την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία και ο Νόμος που αφορά τους υπό κάλυψη Αστυνομικούς.
Την περασμένη βδομάδα στην Επιτροπή κατατέθηκε, επίσης, το νομοσχέδιο που αφορά την προστασία των πληροφοριοδοτών και την παραχώρηση της δυνατότητας επιείκειας σε ορισμένες περιπτώσεις, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. «Η προσπάθεια, τόσο από εμάς όσο και από την Επιτροπή Νομικών, είναι τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν, να ψηφιστούν πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής» τόνισε ο κ.Νικολάου. 

Σχόλια

Top Legal Stories

Οκτώ (8) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία

Θέση Δικηγόρου - Νομικού Συμβούλου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου

Εννέα (9) θέσεις Δικηγόρων στη Νομική Υπηρεσία για θέματα ασύλου

Η Κύπρος παραπέμπεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για μη συμμόρφωση με την οδηγία για τους οικοτόπους

Πρόστιμο 30.000 ευρώ σε εταιρεία αλουμινίων από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή