Οκτώ κατηγορίες εναντίον δύο Ελληνοκυπρίων για επίθεση σε Τουρκοκύπριο

Συνολικά οκτώ κατηγορίες για αδικήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης και υποκίνηση βίας ή μίσους κατά προσώπου βάσει της εθνοτικής καταγωγής του, αντιμετωπίζουν δύο Ελληνοκύπριοι, 22 χρόνων, από τη Λευκωσία, για την επίθεση κατά του Τουρκοκύπριου οδηγού ταξί Αλί Καραπάσα, από την κατεχόμενη Κερύνεια, που σημειώθηκε το Νοέμβριο του 2016 στον Άγιο Δομέτιο της Επαρχίας Λευκωσίας.
Οι κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 11 Μαϊου 2017 ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας και απάντησαν μη παραδοχή και στις οκτώ κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν από τη Δημόσια Κατήγορο της Νομικής Υπηρεσίας Ελένη Κληρίδου.
Οι κατηγορίες αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της επίθεσης και πρόκλησης πραγματικής σωματικής βλάβης, της δημόσιας εξύβρισης, της κλοπής, των ενεργειών σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας έχοντας ως πρόθεση να προωθήσουν εχθρότητα μεταξύ των κοινοτήτων λόγω της φυλής τους και της υποκίνησης βίας ή μίσους που στρέφεται κατά ομάδας προσώπων ή μέλους ομάδας προσώπων που προσδιορίζεται βάσει της εθνοτικής καταγωγής τους, κατά παράβαση των σχετικών άρθρων του περί της καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας και κατά τρόπο που διαταράσσει τη δημόσια τάξη  ή που έχει υβριστικό και προσβλητικό χαρακτήρα.
Η δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, όρισε ακρόαση της υπόθεσης στις 21 Σεπτεμβρίου στις 10:30 το πρωί κατά την οποία η Κατηγορούσα Αρχή θα παρουσιάσει τους μάρτυρες της. Ο ι δύο κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό όρους.
Σύμφωνα με την καταγγελία του Τ/κ, δύο νεαρά πρόσωπα που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο, τον εξύβρισαν ενώ αυτός βρισκόταν εντός του οχήματός του. Όταν κατέβηκε από αυτό για να ζητήσει το λόγο, τότε, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε, οι νεαροί του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με τα χέρια τους σε διάφορα μέρη του σώματός του. Αυτός αντέδρασε, τους κτύπησε και οι νεαροί τράπηκαν σε φυγή. (πηγή: κυπε/cyprustimes.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Κλειστό Κύκλωμα Βιντεοπαρακολούθησης σε σχολεία: Ανακοίνωση της Επιτρόπου Προστασίας Δεδομένων

Εξέταση Αιτήσεων για Πολιτογράφηση : Ανακοίνωση του Υπ.Εσωτερικών