Δύο συλλήψεις για παρεμβολή και διακοπή υπηρεσιών γνωστής εταιρίας internet

Σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση παρεμβολής στο σύστημα εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, προχώρησε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στις 12/5/2017 στην Αστυνομία από υπάλληλο εταιρίας παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 3-9/05/2017, τα συστήματά της εταιρίας τους δέχθηκαν οκτώ (8) επιθέσεις.
Από τις επιθέσεις αυτές, το δίκτυο παροχής διαδικτύου κατέστη μη διαθέσιμο για τους συνδρομητές της εν λόγω εταιρίας. Από εξετάσεις που έγιναν προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων.
Πρόκειται για 54χρονη και 19χρονο, (μητέρα και γιο, σύμφωνα με πληροφορίες) εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν στις 17/5/2017 για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της εταιρίας είχε υποστεί τεχνικές δυσκολίες που οδήγησαν σε διακοπή των υπηρεσιών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, το δίκτυο υπέστη μία περίπτωση Distributed Denial of Service ή DDOS. Αυτή είναι μία κατάσταση όπου πολλαπλές ταυτόχρονες εξωτερικές συνδέσεις καθοδηγούνται προς το δίκτυο, κάτι που οδηγεί σε υπερφόρτωση του δικτύου με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών.
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις. (cylegalnews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Μεταναστευτικό Δίκαιο: Νέοι κανόνες για την άδεια εργασίας/διαμονής

Σημαντική απόφαση του ΕΔΑΔ για την κλιματική αλλαγή: Μη λήψη επαρκών και αποτελεσματικών μέτρων από το κράτος

Πρόστιμο σε ιατρό για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων

Τροποποιητικό Νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Γραφεία Παροχής Υπηρεσιών Ασφαλείας σε διαβούλευση

Η παραβίαση της υποχρέωσης εκτίμησης της πιστοληπτικής ικανότητας του δανειολήπτη ως λόγος ακύρωσης της δανειακής σύμβασης