Δύο συλλήψεις για παρεμβολή και διακοπή υπηρεσιών γνωστής εταιρίας internet

Σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση παρεμβολής στο σύστημα εταιρίας διαδικτυακών υπηρεσιών που δραστηριοποιείται στην Κύπρο, προχώρησε η Αστυνομία. Συγκεκριμένα, καταγγέλθηκε στις 12/5/2017 στην Αστυνομία από υπάλληλο εταιρίας παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών, ότι μεταξύ των ημερομηνιών 3-9/05/2017, τα συστήματά της εταιρίας τους δέχθηκαν οκτώ (8) επιθέσεις.
Από τις επιθέσεις αυτές, το δίκτυο παροχής διαδικτύου κατέστη μη διαθέσιμο για τους συνδρομητές της εν λόγω εταιρίας. Από εξετάσεις που έγιναν προέκυψε μαρτυρία εναντίον δύο προσώπων.
Πρόκειται για 54χρονη και 19χρονο, (μητέρα και γιο, σύμφωνα με πληροφορίες) εναντίον των οποίων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν στις 17/5/2017 για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο της εταιρίας είχε υποστεί τεχνικές δυσκολίες που οδήγησαν σε διακοπή των υπηρεσιών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρίας, το δίκτυο υπέστη μία περίπτωση Distributed Denial of Service ή DDOS. Αυτή είναι μία κατάσταση όπου πολλαπλές ταυτόχρονες εξωτερικές συνδέσεις καθοδηγούνται προς το δίκτυο, κάτι που οδηγεί σε υπερφόρτωση του δικτύου με αποτέλεσμα τη διακοπή της λειτουργίας των υπηρεσιών.
Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζει τις εξετάσεις. (cylegalnews.com)

Σχόλια

Top Legal Stories

Δικαστική απόφαση-σταθμός βάζει τέλος στις υψηλές διατροφές σε πρώην συζύγους

Σχέδιο Νόμου για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Κύπρο

Τροποποίηση στο Νόμο περί Πώλησης Ακινήτων (Ειδική Εκτέλεση): Τί αλλάζει στην εξουσία του Δικαστηρίου να επιτρέπει κατάθεση σύμβασης ή έγερση αγωγής εκτός προθεσμίας

Νέα τροποποίηση στον περί Δικαστηρίων Νόμο: Ποιές αποφάσεις υπόκεινται σε έφεση

Υπερωριακή Αμοιβή και Επί Πληρωμή Αργίες σύμφωνα με το Κυπριακό Εργατικό Δίκαιο