«Μέθυσε» το μηχανάκι του αλκοτέστ – 31χρονος οδηγούσε με 294μg αντί 22μg

Στο πλαίσιο ελέγχων της Τροχαίας για πρόληψη και μείωση των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων καθώς και για εμπέδωση της οδικής συνείδησης, μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Αρχηγείου, του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων καθώς και των επαρχιακών κλιμακίων της Τροχαίας, διενήργησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Σαββατοκύριακου, παγκύπριους τροχονομικούς ελέγχους.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, προέκυψαν συνολικά 358 καταγγελίες για οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, διενεργήθηκαν 774 έλεγχοι αλκοτέστ όπου προέκυψαν 44 καταγγελίες ενώ καταγγέλθηκαν άλλοι 766 οδηγοί για διάφορες τροχαίες παραβάσεις.
Στην επαρχία Αμμοχώστου, μέλη της Τροχαίας έκαναν σήμα σε οδηγό να σταματήσει για τροχονομικό έλεγχο, κάτι το οποίο παρέλειψε να πράξει. Ακολουθήθηκε και ανακόπηκε από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου και από έλεγχο αλκοτέστ που διενεργήθηκε στον 31χρονο οδηγό, η αρχική ένδειξη ήταν 294μg αντί 22 και ο τελικός έλεγχος 78μg.
Επίσης, στην επαρχία Αμμοχώστου μέλη του ΕΟΜΟ και ΟΠΟΔ εντόπισαν 17χρονο να οδηγεί τετράτροχη μοτοσικλέτα ενοικίασης, χωρίς άδεια οδήγησης, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και ενώ η μοτοσικλέτα ήταν δηλωμένη ως ακινητοποιημένη. 
Άλλος 17χρονος, πάλι στην επαρχία Αμμοχώστου, οδηγούσε μοτοσικλέτα με παράνομες μετατροπές, χωρίς άδεια οδήγησης, χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας, χωρίς προστατευτικό κράνος, ενώ στην κατοχή του εντοπίστηκε πτυσσόμενο ρόπαλο.
Άλλα πέντε πρόσωπα, εντοπίστηκαν επίσης να οδηγούν τετράτροχες μοτοσικλέτες ενοικίασης, ενώ αυτές ήταν δηλωμένες ως ακινητοποιημένες.
Επίσης μέλη του ΕΟΜΟ εντόπισαν δύο πρόσωπα ηλικίας 27 και 25 χρόνων, να οδηγούν με υψηλά ποσοστά αλκοόλης. Στην πρώτη περίπτωση, διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ σε 27χρονη με τελική ένδειξη 96μg αντί 22 και στη δεύτερη περίπτωση, διενεργήθηκε έλεγχος αλκοτέστ σε 25χρονο με τελική ένδειξη 94μg αντί 22.
Όπως αναφέρεται στη σχετική Ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι περισσότεροι έλεγχοι και καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης έγιναν τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα μεταξύ 5π.μ. και 8π.μ..

Σχόλια